CHANGÁ na Papiamentu. Dubbelspel van Frank Martinus Arion.

Changá na Papiamentu

 

Changá in het Papiaments

ook in Nederland verkrijgbaar

Dit jaar is het precies veertig jaar geleden dat Dubbelspel voor het eerst bij De Bezige Bij verscheen. Het boek, van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, is na vier decennia onverminderd populair. Via een dominospel tussen vier personen ontrolt zich een meeslepend verhaal dat een scala van emoties en karaktertrekken blootlegt van vier Curaçaose mannen en hun vrouwen.

Dankzij de levensechte vertaling van Dubbelspel in het Papiaments, door Lucille Berry-Haseth, kruipt de spanning zo mogelijk nog verder bij de lezer onder de huid. Niet alleen schittert het Papiaments in volle glorie in Changá, maar de sappige grillen van de taal en de specifieke termen die bij het spel horen, vallen geheel natuurlijk samen met de omgeving waarin de handelingen plaatsvinden.

Dubbelspel is een literaire klassieker die al veertig jaar boeit en nog vele jaren zal blijven boeien. Dit laatste geldt nu ook voor Changá. Wie de roman in de eigen taal wil beleven, kan terecht bij de betere boekhandels in de buurt. Mocht het boek niet meer in voorraad zijn, kan het door de boekhandel worden nabesteld bij De Bezige Bij.

Changá - Dubbelspel