Koninkrijksberichten

Boek "Joden in de Cariben" (Julie-Marthe Cohen); tentoonstelling in JHM 30 jan-14 juni 2015

Geschreven door Administrator donderdag 18 december 2014 08:43

Joden in de Cariben

 

Vier eeuwen joodse geschiedenis
in Suriname en Curaçao

Julie- Marthe Cohen (red.)

Lees meer:

   

Documentaire ‘Mr. Bonaire’ over Hugo Gerharts

Geschreven door Administrator maandag 08 december 2014 16:41

Mr. Bonaire is de titel van een documentaire over het leven van Hugo Gerharts. De documentaire is geproduceerd door TV Carib. Afgelopen week vond vond de presentatie plaats van de televisiedocumentaire plaats.

Voor de documentaire zijn  meer dan dertig personen ondervraagd, om zo een beeld te krijgen van de persoon Hugo Gerharts. Natuurlijk komt Gerharts ook zelf aan het woord. Veel van de geïnterviewde personen waren vol lof over wat Hugo Gerharts gedaan heeft voor Bonaire, vooral op het gebied van luchtvaart en toerisme. Zijn leven als zakenman en een van de grootste werkgevers van het eiland, passeert de revue wanneer zijn ex-werknemers Shila Diaz, Sharon, Clisia Nicolaas en Narsisio Thodé aan het woord komen.

In de documentaire komt ook de val het Gerharts-imperium ter sprake eind jaren negentig. Een pijnlijke episode in zijn leven, toen veel van zijn zogenaamde vrienden hem de rug toekeerden en hem als een baksteen lieten vallen.

De dvd is met ingang van volgende week te koop op diverse plekken op het eiland. De opbrengst is voor een goed doel, dat Gerharts zelf mag aanwijzen.

Bron: Amigoe

Klik hier voor een trailer van de documentaire.

   

Taty Frans (Bonaire) ook bij wereld-top Slalom windsurfen

Geschreven door Administrator maandag 01 december 2014 17:46

Foto credits John Carter 1 800x533

Foto: Taty Frans in actie tijdens de slalom wedstrijd in New Caledonië. Door John Carter.

De Bonairiaanse windsurfer Taty Frans heeft vorig weekend wederom een prestatie van wereldformaat geleverd. Tijdens de laatste wedstrijden in het verre New Caledonië wist Taty op de 7de plaats te eindigen op het onderdeel Slalom. Hierdoor sloot hij de internationale competitie af met een zéér verdienstelijke 9de plek in het eindklassement.

Eerste Bonairiaan binnen de top-10 op twee disciplines
En dat terwijl het nog maar enkele weken geleden is dat Taty Frans zich tussen de wereldtoppers begaf op de PWA Freestyle kampioenschappen in het Duitse Sylt. Daar veroverde hij ook een top-10 notering, samen met nog 4 andere Bonairiaanse windsurfers. Een unieke prestatie.

Meer aandacht voor Bonaire als winsdurf-bestemming
Bonaire staat bekend als één van de beste plekken ter wereld om te leren windsurfen. De altijd aanwezige aanlandige passaatwind, de kniediepe baai van Lac Bay en het +/- 28 graden warme water zorgen voor ideale omstandigheden voor zowel beginnende als gevorderde windsurfers. Het Bonaire Toeristenbureau voert in 2015 campagne om het windsurfen op Bonaire meer onder de aandacht te brengen in de Europese markt. 

   

60 jaar Statuut: virtual expos op National Archives

Geschreven door Administrator woensdag 29 oktober 2014 16:53

Suzy Römer Toekomstconferentie 1993

Antilliaanse delegatie op de tweede Toekomstconferentie, juni 1993. In het midden de toenmalige minister van Justitie mr. Suzy Römer (38). Römer had op de eerste Toekomstconferentie van maart 1993 - voor de ogen van minister-president Ruud Lubbers, minister van Justitie Hirsch Ballin en de Nederlandse pers - het 'synthesevoorstel' over een vernieuwd Statuut demonstratief verscheurd. Foto: Nationaal Archief Curacao.  

Op 15 december 2014 bestaat het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden 60 jaar. Een foto-expositie is te zien op de website van het Nationaal Archief Curacao, zie: http://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-exposhttp://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-expos

Bron: OCAN redactie.

 

   

Pagina 1 van 64