Koninkrijksberichten

Vacature St. Eustatius: maatschappelijk werker (m/v). Solliciteren vóór 24 april 2014

Geschreven door Administrator dinsdag 15 april 2014 12:13

St. Eustatius Openbaar Lichaam Caribisch Nederland 

 

 

ST. EUSTATIUS OPENBAAR LICHAAM

CARIBISCH NEDERLAND

___________________________________________________

Het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam, Sint Eustatius, Caribisch Nederland wenst op korte termijn in contact te komen met kandidaten ter vervulling van een voltijdse betrekking bij het Openbaar Lichaam St. Eustatius als:

MAATSCHAPPELIJK WERKER m/v (vac.nr: 04-14)

Ben je geïnteresseerd om mee te werken aan het algemeen belang en dus aan de toekomst van St. Eustatius, dan nodigt het Bestuurscollege van St. Eustatius je uit te solliciteren. 

Belangstellenden kunnen hun reactie voor deze functie richten aan:

Het Openbaar Lichaam St. Eustatius, p/a Personeel & Organisatie.

Het verdient de voorkeur dat je je sollicitatiebrief voorziet van een bondig CV en deze per email stuurt naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.   onder vermelding van het vacaturenummer(s) vóór 24 april 2014. Een uitgebreide functieomschrijving kun je per email: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of per telefoon: 00599 (0)318-2931 opvragen.

 

Het Bestuurscollege van het Openbaar Lichaam St. Eustatius

St. Eustatius, Caribisch Nederland

   

Ingezonden bericht: "PAIS waarschuwt voor alledaags racisme"

Geschreven door Administrator vrijdag 21 maart 2014 19:06

Partido PAIS KorsouPartido PAISPartido PAIS

 

21 MAART: INTERNATIONALE DAG TEGEN RACISME EN DISCRIMINATIE

Ooit begonnen als een herdenking van de wandaden van het apartheidsregime in Zuid Afrika, vieren wij op 21 maart de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Het klopt dat er geen geïnstitutionaliseerd racisme meer voorkomt, maar het alledaagse racisme en vooral het ontkennen dat het bestaat, is een grote uitdaging.

Moeiteloos veroordelen wij Mugabe (Zimbabwe), Le Pen (Frankrijk) en Duke (VS) vanwege hun racistische opvattingen. Maar in eigen land ontkennen wij vaak het bestaan van racisme. Rita Verdonk zei enkele jaren terug: "Nederlanders hebben het niet in zich om te discrimineren". Verdonk is niet uniek. Ook op Curaçao lijkt men niet te kijken naar de problemen in ons eigen land. Intolerantie tegen vreemdelingen in ons land en discriminatie tegenover homo’s om maar een paar voorbeelden te noemen, laat de laatste jaren te wensen over. Te veel mensen behorende tot de politiek, de pers en religieuze groeperingen steken hun kop in het zand. Partido PAIS is ervan overtuigd dat politici als rolmodel consequent iedereen moet aanspreken op zijn racistisch en intolerant gedrag. Volgens Partido PAIS wordt het tijd dat wij de bestrijding van racisme niet overlaten aan politici en de rechtbank. Maar op straat moet ieder burger duidelijk laten horen tegen het alledaagse racisme te zijn die plaats vindt in de sneks, op schoolpleinen en in gebedsgebouwen.

Het is een illusie om te denken dat de haat die wordt gezaaid vanzelf weg zal gaan. Het racisme en discriminatie benoemen en je daar ferm tegen uitspreken wel. Net als bij de bestrijding van de criminaliteit is er constante aandacht nodig van de pers, politiek, religie en andere maatschappelijke organisaties.

Bron: ingezonden bericht partido PAIS.

   

Opinie Herman Wilmer: "Overwegingen bij handhaven van het Koninkrijksverband der Nederlanden"

Geschreven door Administrator vrijdag 21 maart 2014 15:37

Herman Wilmer

Herman Wilmer.

Overwegingen bij handhaven van het Koninkrijksverband der Nederlanden

Recent historisch

Er is sinds de 17e eeuw een verband gegroeid tussen Nederland en zes eilanden in het Caraïbische gebied zonder aktueel-logische samenhang. Tot 1975 hoorde ook Suriname hierbij. Er zijn de afgelopen decennia zowel in Nederland als op Curaçao stemmen opgegaan om het Koninkrijks-verband geheel te verbreken, danwel om een of meerdere Koninkrijksdelen uit het verband te laten treden. Het kwam er tot nu toe niet van. Wel heeft het kabinet-Den Uyl (1973-77) geprobeerd een beleid te voeren gericht op dekolonisatie. Suriname werd van Nederlandse zijde gestimuleerd om de staatkundige zelfstandigheid te aanvaarden. Blijkbaar beschouwde globaal de helft van de Surinaamse bevolking dit niet als een wenkend perspectef en vertrok naar Nederland, deels uit poliieke, deels uit economische overwegingen. Toen de nieuwe staat geenszins een stabiele structuur ontwikkelde met de decembermoorden in 1982 als tragisch dieptepunt was dit een teken aan de wand voor de Antilliaanse Koninkrijksdelen.

Lees meer:

   

Bonaire onderdeel koraal-actie Wereld Natuur Fonds

Geschreven door Administrator donderdag 06 maart 2014 12:29

Junior Rangers Bonaire 1024x683  

Junior Rangers op Bonaire helpen ook mee aan de inzamelingsactie Gezond Koraal van het Wereld Natuur Fonds.

- PERSBERICHT -


“Gezond koraal? Help allemaal!” Onder dit thema is de inzamelingsactie van de jonge Rangers van het Wereld Natuur Fonds van start gegaan.

Het koraal in Caribisch Nederland behoort tot het mooiste in het hele Caribische Gebied. Met name Bonaire is daarom zeer geliefd bij duikers en snorkelaars. De meeste koraalriffen zijn nu nog vrij gezond en dat moet zo blijven, vindt het Wereld Natuur Fonds. Het koraal in deze regio wordt namelijk bedreigd door een aantal factoren, zoals vervuiling, klimaatverandering, verzuring van het zeewater en schadelijke vistechnieken. De opbrengsten van de inzamelingsactie komen onder meer ten goede aan voorlichting over duurzaamheid, opschoonacties, training en uitrusting van parkwachters en beter toezicht op de legstranden van zeeschildpadden.


Aan beide kanten van de oceaan werken kinderen mee, want ook op Bonaire is de actie van het Wereld Natuur Fonds op scholen van start gegaan.

Bron: Openbaar Lichaam Bonaire.

 

   

Pagina 1 van 61