Koninkrijksberichten

Gilbert Isabella nieuwe rijksvertegenwoordiger Caribisch Nederland

Geschreven door Administrator maandag 07 juli 2014 11:14

 

 GILBERT ISABELLA rijksvertegenwoordiger Caribisch Nederland 

KRALENDIJK – Gilbert Isabella wordt de nieuwe Rijksvertegenwoordiger voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Nederlandse ministerraad heeft Isabella voorgedragen na voorstel van minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zijn benoeming gaat in per 1 september 2014.

 
Gilbert Isabella (53) volgt Wilbert Stolte op die per 1 mei ontslag heeft genomen. Hij is lid van de PvdA en tot voor kort raadslid/fractievoorzitter voor de partij in de gemeenteraad van Utrecht. Isabella is vanaf 2006 actief in de Utrechtse gemeenteraad. Hij heeft een aantal jaren gewerkt als wethouder. 

Isabella heeft een sociaal pedagogische achtergrond. Hij heeft gewerkt op het gebied van jeugdhulpverlening en adviseerde het college van burgemeesters en wethouders van Utrecht over onder andere maatschappelijke opvang, integriteit, arbeidsmarkt, verslavingszorg en economischer zaken. 

Hij heeft zich ook ingezet voor de gemeente Dordrecht als programmaleider Antillenbeleid. Hiervoor had Isabella contact met de Rijksoverheid en de regering van de Nederlandse Antillen. De laatste drie jaar voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als programmamanager stedelijke economie bij Nicis Institute, het kenniscentrum voor de steden in Den Haag (bron: NTR Caribisch Netwerk).

Het bestuur en de medewerkers van het Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) feliciteren Gilbert van harte met zijn benoeming. Gilbert, pabien! Wij wensen je heel veel succes toe en zien uit naar een vruchtbare samenwerking.

Bron: OCAN redactie.

Lees meer:

   

2 juli 2014: DIA DI BANDERA! Vieringen zondag in Capelle a/d IJssel en Rijswijk

Geschreven door Administrator woensdag 02 juli 2014 12:30

Dia di Bandera Capelle aan den IJssel

 

Curacao vlag2

 

Dia di Bandera Rijswijk 2014

Lees de presentatie van Valika Smeulders over onder andere Dia di Bandera (15 dec. 2013, OCAN talkshow over slavernij en racisme): http://www.ocan.nl/OCaN-Nieuws/presentatie-valika-smeulders-talkshow-slavernij-en-racisme-15-dec-2013.html

Bron: OCAN redactie.

 

 

 

   

Vandaag 45 jaar na 'Trinta di Mei 1969': "Di-nos-e-ta".

Geschreven door Administrator vrijdag 30 mei 2014 11:13

Trinta di mei 1969 staking Curacao

Mars richting Fòrti op 30 mei 1969 in Curaçao.

Vandaag, 30 mei 2014, is het precies 45 jaar geleden dat een staking bij Wescar (Shell) op Curaçao uitmondde in onlusten en een volksopstand die tot vandaag de dag nog bijzonder tot de verbeelding spreken. De opstand was een gevolg van een ongelijke behandeling van zwarte arbeiders tegenover de blanke, hetgeen kenmerkend was voor de geschiedenis van het eiland. Eén van de gevolgen van 'Trinta di Mei' was dat er een literaire beweging ontstond onder de naam Di-nos-e-ta, waarbij door middel van het benadrukken van de Afro-Caribische cultuur geprobeerd werd voor de zwarte bevolking een eigen identiteit te creëren. Dichter Guillermo Rosario verwoordde de gedachten van Di-nos-e-ta met het gedicht Mi nigrita - papyamentu, zie hieronder.

Bron: OCAN redactie.

MI NIGRITA PAPYAMENTU

Lees meer:

   

Persbericht: Ondernemerstafel Bonaire, Rotterdam, 12 juni 2014

Geschreven door Administrator donderdag 22 mei 2014 17:43

Persbericht Ondernemerstafel Bonaire Rotterdam

   

Pagina 1 van 62