Koninkrijksberichten

60 jaar Statuut: virtual expos op National Archives

Geschreven door Administrator woensdag 29 oktober 2014 17:53

Suzy Römer Toekomstconferentie 1993

Antilliaanse delegatie op de tweede Toekomstconferentie, juni 1993. In het midden de toenmalige minister van Justitie mr. Suzy Römer (38). Römer had op de eerste Toekomstconferentie van maart 1993 - voor de ogen van minister-president Ruud Lubbers, minister van Justitie Hirsch Ballin en de Nederlandse pers - het 'synthesevoorstel' over een vernieuwd Statuut demonstratief verscheurd. Foto: Nationaal Archief Curacao.  

Op 15 december 2014 bestaat het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden 60 jaar. Een foto-expositie is te zien op de website van het Nationaal Archief Curacao, zie: http://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-exposhttp://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-expos

Bron: OCAN redactie.

 

   

Natuurbescherming Bonaire krijgt wederom mondiale erkenning

Geschreven door Administrator woensdag 29 oktober 2014 14:14

dive Stinapa mondiale erkenning Smiles Stinapa mondiale erkenning

 
Kralendijk, 28 oktober 2014

Op 11 oktober jl. kreeg Nat Miller van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een telefoontje van Sean Willmore, de voorzitter van de Internationale Rangers Federatie, met de boodschap dat DCNA’s kandidaat voor de Dr Jane Goodall - Hope en Inspiration Ranger Award had gewonnen.

Luigi Eybrecht, net aangenomen als ranger van het Bonaire National Marine Park, is door de wereldberoemde primatoloog en antropoloog Dr. Jane Goodall persoonlijk verkozen tot winnaar. Luigi is uitgenodigd om het World Parks Congres in Sydney, Australië in november dit jaar bij te wonen, waar hij zijn award voor 4.000 internationale afgevaardigden zal ontvangen.                    

Dhr. Willmore schreef in zijn award brief: "Het was jouw (Luigi's) vastberadenheid, positieve benadering en je energie dat de doorslag heeft gegeven. Er waren andere zeer sterke kandidaten, maar uiteindelijk was duidelijk dat jij alle kwaliteiten in huis hebt waar deze prijs voor staat en daarom vinden wij dat jij de meest waardige winnaar bent." Luigi werd uit honderden wereldwijd genomineerde rangers als winnende kandidaat geselecteerd.

Lees meer:

   

Vijf Bonairiaanse windsurfers in top 10 PWA Wereldranglijst!

Geschreven door Administrator vrijdag 10 oktober 2014 10:42

Bonairiaanse windsurfers 2014 1024x773

 

De Bonairiaanse windsurfers hebben 4/5 oktober 2014 in het Duitse Sylt een unieke prestatie geleverd. Alle vijf hebben ze een plek weten te bemachtigen in de top 10 van de PWA wereldranglijst.
Kiri Thode was tot het einde in de race om zijn vorig jaar veroverde wereldtitel te prolongeren. Op de laatste wedstrijddag werd hij op het scorebord nog net ingehaald door Jose Estredo en Steven van Broeckhoven, waardoor hij op een 3de plaats in het eindklassement eindigde.

Lees meer:

   

Koninkrijksteam honkbal wederom Europees kampioen!

Geschreven door Administrator zondag 21 september 2014 22:08

Curt Smith MVP EK honkbal 2014 Nederland wereldkampioen foto KNBSB 

Foto: KNBSB

Het Koninkrijksteam honkbal is wederom Europees Kampioen geworden! In Brno versloeg de ploeg rivaal Italië met 6-3. Curt Smith werd uitgeroepen tot meest waardevolle speleruitgeroepen tot meest waardevolle speler. Alle spelers van het honkbal-Oranje, pabien! Gefeliciteerd met jullie geweldige prestatie!

Bron: OCAN redactie.

   

Pagina 1 van 63