Nieuwe gedichtenbundel Walter Palm: "Sierlijke golven krullen van plezier"

Foto_Walter_Palm

Eind deze maand verschijnt de nieuwe gedichtenbundel "Sierlijke golven krullen van plezier" van Walter Palm. De presentatie van de bundel vindt plaats op 25 september tijdens een bijeenkomst van het Antilliaans Netwerk in Amsterdam.

De nieuwe bundel bestaat uit drie delen: "Curaçao", "Curaçao in het hart van Den Haag" en "De vluchtige kus van de zwarte vlinder". In het slotdeel van de bundel staan vijf gedichten die in juli 2005 in "Kristòf" zijn gepubliceerd en die de dood tot onderwerp hebben. In de nieuwe gedichtenbundel is ook opgenomen het gedicht "Koning Zon en de zonnecollector" waarvan een eerdere versie is gepubliceerd in OCaN-INFO van januari 2008.

 

Walter Palm wordt gerekend tot één van de belangrijkste moderne Curaçaose schrijvers. Hij is in 1951 op Curaçao geboren en hij is een telg van de bekende Curaçaose muziekfamilie Palm.

Op 1 november 2008 vond in Den Haag een concert plaats dat bijgewoond werd door Koningin Beatrix en dat helemaal gewijd was aan de muziek van zijn betovergrootvader Jan Gerard Palm.

Op twintigjarige leeftijd debuteerde Walter Palm in het Antilliaanse tijdschrift "Watapana". "Sierlijke golven krullen van plezier" is zijn achtste gedichtenbundel. Naast poëzie schreef hij toneelstukken, verhalen en essays.

In 2001 werd Walter Palm mede voor zijn literaire werk benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2005 werd hij opgenomen in de prestigieuze "Spiegel van de moderne Nederlandse en Vlaamse dichtkunst", de literaire eregalerij van alle belangrijke moderne Nederlandstalige dichters.

De nieuwe gedichtenbundel is verkrijgbaar bij Uitgeverij De Knipscheer. Voor meer informatie over de presentatie op 25 september, kijk op www.antilliaansnetwerk.nl. Voor informatie over de schrijver, zie www.walterpalm.com

De Nederlandse Antillen en Aruba kennen een lange traditie van bekende dichters en schrijvers. Bekende namen uit een lange lijst zijn onder meer Pierre Lauffer, Elis Juliana, Henry Habibe, Emilio Lopez-Henriquez, Tip Marugg, Frank Martinus Arion, Philomena Wong, Hubert Booi, Joyce Herry, Jossie Tromp, Frederick Beaujon, Carel de Haseth, Quito Nicolaas, Joseph Sickman Corsen, Cola Debrot, Boeli van Leeuwen etcetera.... In Nederland is een Antilliaans-Arubaanse literaire kring actief, Simia Literario, alsmede de Werkgroep Caraïbische Letteren.

We zijn er bijzonder trots op hoe Walter Palm het cultureel erfgoed van Curaçao onder de aandacht brengt en als dichter/schrijver dit erfgoed verder verrijkt en uitdraagt en inspireert naar volgende generaties. OCaN feliciteert Walter Palm met zijn nieuwe gedichtenbundel!

Bron: OCaN redactie.