Nieuws

Leden van de Caribisch-Nederlandse gemeenschap geridderd

Nieuws

zondag 26 april 2015 09:35

2015-04-24 Benoeming tot Ridder Mariëta Emers - samulder 2

Foto: Sjoerd Antoon Mulder | samulder.nl 

Weer dit jaar hebben een aantal leden van de Caribisch-Nederlandse gemeenschap een Koninklijke onderscheiding mogen ontvangen.

Mariëta Emers, geboren op Curaçao, is op vrijdag 24 april 2015 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau benoemd in het stadhuis van Tilburg.  

Lees meer:

   

Derde activiteit project Mindswap van OCAN

OCaN Nieuws

woensdag 22 april 2015 10:40

hele groep
 
Afgelopen zaterdag 18 april was weer een fantastische MindSwap-dag! De deelnemers hebben als tweede activiteit een track opgenomen onder begeleiding van Killing Skills & Rafik en kregen dansles van Sarah en Jeanneth! Tijdens elke activiteit kunnen jongeren uit twee verschillende werelden hun talenten en gedachten met elkaar delen.
 
Meer foto's >> Wil je hieraan nog meedoen? 
   

Uitnodiging: Lezing 'Verzetshelden in WO-II' -Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara , vr. 24 apr. 2015, (16.00h-18.00h) Amsterdam

Nieuws

woensdag 22 april 2015 09:18

flyer A5

 

Op vrijdag 24 april 2015 organiseert stichting Nusantara Amsterdam de tweede editie 'Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara' met als onderwerp 'Verzetshelden in WO-II'.

De lezing over verzetshelden in WO-II zal door de gastspreker van deze middag, de heer dr. H. Poeze, onderzoeker bij het KITVL, uitgesproken worden. Hij heeft veel onderzoek gedaan over dit specifieke thema en daarover geschreven.

De lezing vindt plaats in het foyer van het stadhuis/de Stopera en begint om 16:00 uur 's middags, met aansluitend een bezichtiging van de portretten-expositie 'Echte Helden', waarvoor de stichting 4/5 mei

CAZ twaalf portretten van verzetshelden, geschilderd door Herman Morssink aan de Rode Wand van de Stopera heeft geëxposeerd.

De bezoekers van de lezing worden voor een bezichtiging van de expositie begeleid door Ernst Jansz, die als kind van één van de geportretteerde verzetshelden ook zal spreken en tevens een aantal liederen ten gehore brengt.

De expositie "Echte Helden" is vanaf 13 april te zien tot en met 5 juni 2015 en omvat 12 portretten van vier vrouwen en acht mannen die zich in de Tweede Wereldoorlog als echte helden hebben gedragen.

Verzetshelden met roots in het West- en Oost-Indisch gebiedsdeel van het Koninkrijk der Nederlanden zijn de inspiratiebron, ook voor de lesbrief die er aan is toegevoegd.

Voor het bijwonen van de tweede 'Nusantara Gesprekken – Nusantara Bicara' kunt u zich aanmelden tot en met woensdag 22 april, per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of per telefoon bij de projectgroep

'Nusantara Bicara' t.a.v. mevrouw L. Westerlink Simao, tel:  06 43 89 01 96.

Wij vertrouwen erop U hiermee geïnteresseerd te hebben, zien uw aanmelding en komst met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Namens stichting Nusantara Amsterdam,

(Dhr) E. Meyer, voorzitter,                           (dhr) H. Nahumury, secretaris.

De tweede editie 'Nusantara Gesprekken - Nusantara Bicara' wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam in casu bestuurscommissie Zuidoost.

   

Pagina 1 van 219