Nieuws

Ontmoeting met de Koning op het Koninkrijksconcert, 15 december 2014, Amsterdam

OCaN Nieuws

dinsdag 16 december 2014 12:10

Koning Willem Alexander Marnix Arendshorst Judith Heerenveen Raymi Sambo Tanja Fraai Rafa Rosario Koninkrijksconcert 15 december 2014

Ontmoeting met Z.M. Koning Willem Alexander op het Koninkrijksconcert, 15 december 2014, in De Meervaart in Amsterdam, ter gelegenheid van de viering van 60 jaar Statuut. Op de foto: Z.M. Koning Willem Alexander, Marnix Arendshorst (OCAN), Judith Heerenveen (SIMPLA), Raymi Sambo, Tanja Fraai (op de rug gezien) en Rafa Rosario.

Bron: OCAN.

 

   

Condoleances aan nabestaanden Calvin Corion

OCaN Nieuws

vrijdag 12 december 2014 18:28

Calvin Corion overleden

Corion bericht-2

Vandaag heeft ons het trieste bericht bereikt dat ons voormalig bestuurslid & penningmeester en lid van de Seniorencommissie Calvin Corion is heengegaan. Calvin Corion is jarenlang betrokken geweest bij Stichting LIA en Stichting OCAN en heeft zich ingezet voor de belangenbehartiging van Caribisch Nederlanders.

Het beheren van penningen zat hem in de vingers, ook voor Stichting Zomercarnaval, Vriendengenootschap Nederland Nederlandse Antillen (VNAA) en de Haagse Scheidsrechtersvereniging (HSV) heeft hij dat talent ingezet. Daarnaast is hij jarenlang actief geweest voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB).

Voor zijn niet aflatende en  vrijwillige inzet gedurende 42 jaar in de Nederlandse samenleving heeft het de Koningin in 2010 behaagd om hem tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te benoemen. Het zat Calvin in het bloed om alles wat hij heeft mogen bereiken in het leven middels vrijwilligerswerk weer terug te geven aan de Caribische Nederlanders.

We verliezen een toegewijde burger voor de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in het Koninkrijk. Wij wensen de nabestaanden, vrienden en kennissen veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.

Namens Bestuur, medewerkers en Seniorencommissie van Stichting OCAN,

Glenn Helberg, voorzitter.

   

Vaders vertellen over de geschiedenis die op school niet verteld wordt

Nieuws

vrijdag 12 december 2014 17:41

Vaders vertellen over de geschiedenis die op school niet verteld wordt

Op 21 december is er in Zuidoost een avond waar acteur Nasrdin Dchar, ondernemer Otmar Watson en golfrevolutionair Jerry Arens als vaders ouders en kinderen vertellen over de niet-Westerse sleutelfiguren in de Westerse geschiedenis. Met ‘Vader Vertelt, Over de Sterren van Toen’, wil organisatie Vitamine V vaders en moeders inspireren om bij te dragen aan de intellectuele ontwikkeling van hun kinderen. Het Amsterdams Andalusisch Orkest, vocalist Maikal X en muziekgroep Legato zullen tevens een muzikale bijdrage leveren aan het thema. De presentatie is in handen van Vitamine V oprichter en musicus Orville Breeveld.

Lees meer:

   

Pagina 1 van 213