Nieuws

Persbericht: Bonaire vindt 'dreamteam’ voor RvC Flamingo Airport

Koninkrijksberichten

woensdag 17 september 2014 16:05

Kralendijk, 15 september 2014

Met het aantrekken van in de internationale luchtvaartwereld gepokt en gemazelde commissarissen voor Bonaire International Airport (BIA) maakt het Eilandbestuur duidelijk serieus werk te willen maken van de ambitie om de luchthaven te ontwikkelen tot een hub in de driehoek Europa, Verenigde Staten en Zuid-Amerika.


De driekoppige Raad van Commissarissen gaat bestaan uit oud-KLM'er Jan Willem Storm van 's-Gravesande, voormalig CEO van Terminal 4 van John F. Kennedy Airport Alain Maca en - als voorzitter - financieel expert en ex-premier van de Nederlandse Antillen Etienne Ys.


Storm die kan bogen op een 32-jarige carrière bij de KLM is sinds zijn pensionering in 2012 actief als onafhankelijk consultant. Maca begon zijn loopbaan in 1972 bij de KLM, werkte op verschillende luchthavens in de VS en bij de Schiphol Group om zijn indrukwekkende loopbaan eerder dit jaar als de hoogste baas van 'JFKIAT' af te sluiten.


Samen brengen zij 75 jaar expertise en ervaring mee naar Bonaire. Die komen opgeteld bij hun uitgebreide internationale netwerk goed van pas bij het uitwerken van de plannen om Flamingo Airport - in samenspraak met Air France-KLM, ArkeFly, Skyteam-partner Delta en de regionale carriers InselAir en GOL - tot een 'megaknooppunt' uit te bouwen. Onderdeel daarvan is onder meer de bouw van een geheel nieuwe terminal die mede zal worden toegerust om transferpassagiers een comfortabele overstap te bieden.
 

Lees meer:

   

Persbericht: Gouverneur George-Wout tekent condoleanceregister Aileen Looman Curaçaohuis

Nieuws

woensdag 17 september 2014 15:23

Gouverneur tekent condoleanceregister

Bron foto: Kabinet van de de gevolmachtigde minister van Curaçao.

Persbericht Aileen Looman KGMC Gouverneur PAP

 

Persbericht Aileen Looman KGMC Gouverneur NL

   

"Back to the forties"

Koninkrijksberichten

woensdag 17 september 2014 14:15

Dr. A.G. Croes

25 juli 2014 

 

Het Koninklijk Besluit van 11 juli 2014, nr. 20467, houdende de aanwijzing aan de Gouverneur van Aruba tot het aanhouden van de vaststelling van de landsverordening tot vaststelling van de begrotingen van de ministeries van het land voor het begrotingsjaar 2014 en het doen van onderzoek naar de realiteit van de ramingen in de begrotingen en de meerjarige ontwikkeling van de overheidsfinanciën van Aruba.

Lees meer:

   

Pagina 2 van 207