Nieuws

Culinair Antilliaans Benefiet ten behoeve van jonge Curaçaose moeders, zo. 2 nov. 2014, Den Haag

Nieuws

vrijdag 10 oktober 2014 10:34

Culinair Antilliaans Benefiet zo. 2 nov. 2014 Operazalen Den Haag 12.30h

De organisatie Benita Home van empowermenttrainster Joyce Kwidama (Etica trainingen/st. Kakiña) organiseert op zondag 2 november 2014 een Culinair Antilliaans Benefiet. Tijdens het benefiet kunt u genieten van Antilliaans eten en Antilliaanse muziek. De opbrengst van het benefiet komt ten goede aan het uitwisselingsproject voor Curaçaose jonge moeders Perla di Caribe, zie www.perladelcaribe.euwww.perladelcaribe.eu. Het Culinair Antilliaans Benefiet vindt plaats in Operazalen, Fruitweg 28 in Den Haag. Aanvang: 12.30h.

Bron: Benita Home.

 

   

Verzoek donatie in zaak-Zwarte Piet. Racisme is geen kinderpret.

Nieuws

vrijdag 10 oktober 2014 10:32

 

Op 3 juli jl. oordeelde de rechter in Amsterdam dat de burgemeester de intocht van Sint en Piet uit 2013 moet herzien. Volgens de rechter konden de eisers voldoende duidelijk maken dat zij werden gekrenkt door de intocht met Zwarte Piet, een ‘negatief stereotype dat een stigmatiserend beeld van zwarte mensen schetst’. De burgemeester van Amsterdam had volgens de rechter onvoldoende rekening gehouden met de bezwaren van de eisers en handelde daarom in strijd met art. 8 van het EVRM, waarin wordt bepaald dat privé-belangen van mensen kunnen worden geschaad. De burgemeester en stichting Het Pietengilde zijn in Hoger Beroep gegaan tegen de uitspraak. Het Hoger Beroep dient do. 16 oktober 2014 bij de Raad van State in Den Haag (10.30h, vrij toegankelijk).

Lees meer:

   

Terugstuurregeling ‘Antillianen’?

OCaN Nieuws

vrijdag 10 oktober 2014 10:29

Op 12 maart jl. vond een Tweede Kamerdebat plaats over de zogeheten Bosmanwet. Het wetsvoorstel beoogt vestigingseisen te stellen voor ‘kansarme’ Curacaose, Arubaanse en Sint-Maartense nieuwkomers. Ook voorziet het wetsvoorstel in etnische registratie en een terugstuurregeling. De wet is exclusief voor Nederlanders afkomstig van de drie Caribische autonome Landen in het Koninkrijk. De Tweede Kamer heeft op 5 juni jl. een zogenoemde ‘voorlichting’ gevraagd van de Raad van State over de ‘Bosmanwet’. De Kamer vraagt onder meer in hoeverre binnen de grenzen van internationale verdragen ruimte is voor een dergelijke vestigingsregeling, slechts van toepassing op de bovengenoemde doelgroep met een strafblad en zonder startkwalificatie. Op dit moment is de Raad van State nog bezig met de voorlichting. Meer info over de stand van zaken met betrekking tot de voorlichting, zie: http://www.raadvanstate.nl/adviezen/actuele-adviezen/aanhangige-adviezen.htmlhttp://www.raadvanstate.nl/adviezen/actuele-adviezen/aanhangige-adviezen.html .

PVV: “Uit EU om van het EVRM af te komen”

Lees meer:

   

Pagina 2 van 210