Nieuws

Uitnodiging: benefietavond Sweet Candy Party, za. 6 december 2014 (22.00h-04.00h), Amsterdam

OCaN Info

donderdag 30 oktober 2014 16:30

Cache benefiet

   

60 jaar Statuut: virtual expos op National Archives

Koninkrijksberichten

woensdag 29 oktober 2014 17:53

Suzy Römer Toekomstconferentie 1993

Antilliaanse delegatie op de tweede Toekomstconferentie, juni 1993. In het midden de toenmalige minister van Justitie mr. Suzy Römer (38). Römer had op de eerste Toekomstconferentie van maart 1993 - voor de ogen van minister-president Ruud Lubbers, minister van Justitie Hirsch Ballin en de Nederlandse pers - het 'synthesevoorstel' over een vernieuwd Statuut demonstratief verscheurd. Foto: Nationaal Archief Curacao.  

Op 15 december 2014 bestaat het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden 60 jaar. Een foto-expositie is te zien op de website van het Nationaal Archief Curacao, zie: http://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-exposhttp://www.nationalarchives.an/collectie/virtual-expos

Bron: OCAN redactie.

 

   

Natuurbescherming Bonaire krijgt wederom mondiale erkenning

Koninkrijksberichten

woensdag 29 oktober 2014 14:14

dive Stinapa mondiale erkenning Smiles Stinapa mondiale erkenning

 
Kralendijk, 28 oktober 2014

Op 11 oktober jl. kreeg Nat Miller van Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) een telefoontje van Sean Willmore, de voorzitter van de Internationale Rangers Federatie, met de boodschap dat DCNA’s kandidaat voor de Dr Jane Goodall - Hope en Inspiration Ranger Award had gewonnen.

Luigi Eybrecht, net aangenomen als ranger van het Bonaire National Marine Park, is door de wereldberoemde primatoloog en antropoloog Dr. Jane Goodall persoonlijk verkozen tot winnaar. Luigi is uitgenodigd om het World Parks Congres in Sydney, Australië in november dit jaar bij te wonen, waar hij zijn award voor 4.000 internationale afgevaardigden zal ontvangen.                    

Dhr. Willmore schreef in zijn award brief: "Het was jouw (Luigi's) vastberadenheid, positieve benadering en je energie dat de doorslag heeft gegeven. Er waren andere zeer sterke kandidaten, maar uiteindelijk was duidelijk dat jij alle kwaliteiten in huis hebt waar deze prijs voor staat en daarom vinden wij dat jij de meest waardige winnaar bent." Luigi werd uit honderden wereldwijd genomineerde rangers als winnende kandidaat geselecteerd.

Lees meer:

   

Pagina 1 van 211