Uitnodiging OCAN-dialoogbijeenkomst Caribisch Nederland, wo. 13 maart 2013, ProDemos, Den Haag (inloop 18.30h)

OCAN-dialoogbijeenkomst Caribisch Nederland wo. 13 maart 2013 ProDemos Den Haag

 

Uitnodiging Dialoogbijeenkomst Caribisch Nederland
Woensdag 13 maart 2013 // 18.30 uur – 22. 00 uur
Locatie: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat (Den Haag)

 

Op woensdag 13 maart 2013 organiseert Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN) voor de tweede maal de Dialoogbijeenkomst Caribisch Nederland. Leden van de Eilandcolleges van de Openbare Lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba zullen de aanwezigen op deze avond op de hoogte brengen van de sociaal-economische en politiek-bestuurlijke actualiteiten. De Gezaghebbers en/of Gedeputeerden van de eilandsbesturen zullen in dialoog met het publiek tegemoet komen aan de grote informatiebehoefte die OCAN gesignaleerd heeft onder de Bonairiaanse, Statiaanse en Sabaanse gemeenschap in Nederland.


Tweejaarlijks vindt de zogenaamde ‘Caribisch Nederland Week’ plaats. Een week waarin de Gezaghebbers, Gedeputeerden en Eilandsecretarissen van Bonaire, Sint Eustatius en Saba in Nederland overleg plegen met de Rijksoverheid. OCAN grijpt deze mogelijkheid aan om een contactmoment te organiseren in de vorm van een Dialoogbijeenkomst tussen de bestuurders, de Caribisch-Nederlandse gemeenschap en overige belangstellenden.

PROGRAMMA
18.30 – 19.00 Inloop (koffie/thee/fris/broodjes)
19.00 –20.30 Presentaties Gezaghebbers/Gedeputeerden & Vragenronde
20.30 – 20.45 Pauze
20.45 – 21.30 Presentaties Gezaghebbers/Gedeputeerden & Vragenronde
21.30 – 22. 00 Netwerkborrel

BEPERKT AANTAL PLAATSEN BESCHIKBAAR: RESERVEREN S.V.P.
Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus u wordt vriendelijk verzocht uw komst van te voren per email te melden ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ), o.v.v. ‘Aanmelding’, uw naam, telefoonnummer, woonplaats en het aantal personen dat aanwezig zal zijn. Ook kunt u telefonisch uw plek reserveren via 070 – 380 33 01 (Stichting OCAN).

LOCATIE
Voor de Dialoogbijeenkomst Caribisch-Nederland is een bijzondere locatie gekozen. In de nagebootste Tweede Kamerzaal van ProDemos – Huis voor Democratie en Rechtsstaat (Den Haag) zal de deelnemer zich een ware volksvertegenwoordiger wanen. Een mooie locatie voor een staaltje directe democratie met de Caribisch-Nederlandse bestuurders. ProDemos is in het centrum van Den Haag gelegen, direct tegenover het Binnenhof.


ORGANISATIE

Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders (OCAN, www.ocan.nl ) is de wettelijke gesprekspartner van de Rijksoverheid inzake het beleid dat raakt aan de belangen van de Caribisch-Nederlandse gemeenschap in Nederland. De missie van de organisatie is het verbeteren van de maatschappelijke positie van Caribische-Nederlanders.

 

EVENEMENT: DIALOOGBIJEENKOMST CARIBISCH NEDERLAND
DATUM: WOENSDAG 13 MAART 2013
LOCATIE: PRODEMOS – HUIS VOOR DEMOCRATIE & RECHTSSTAAT
ADRES: HOFWEG 1H, DEN HAAG – TEGENOVER Het Binnenhof
Route: http://bit.ly/YcCBHghttp://bit.ly/YcCBHg).

TIJD: 18.30 UUR (INLOOP); 19.00 UUR (AANVANG)
ENTREE: RESERVEREN VERPLICHT VIA Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  OF 070-380.33.01 (BUREAU STICHTING OCAN)

INFORMATIE: www.ocan.nl.