OCaN Nieuws

Caribisch-Nederlandse agenda

vrijdag 10 oktober 2014 10:45

Las Hermans Mirabal foto Museo Hermanas Mirabal

25 november: VN Internationale Dag voor de Uitbanning van geweld tegen Vrouwen. Afbeelding: Las Hermanas Mirabal (Dominicaanse Republiek).

 

vr. 10 oktober             Vier jaar autonomie Curacao, Sint-Maarten; Bonaire, Saba en Sint Eustatius Openbaar Lichaam (10-10-’10).

vr. 10 oktober             Opening expositie Salustiano Martha, De Kapstuur van De Twaalf Hoven, Winsum, 15.00h.

vr. 10 oktober             Dia di Domi, kayanan di Roodeweg, Korsou, 10.00h-24.00h. Fundashon Adelanti Domi Abou. 

vr. 10 oktober             Theater Bo SO awó, Theater aan de Parade, Den Bosch, 19.30h-23.00h. Organisatie Nos Baranka.

vr. 10 oktober             Bijeenkomst over jeugdwerkloosheid migrantenjongeren. Wijkcentrum Kormelink, Kormelinkweg 1, Amsterdam, 18.15h inloop, 18.45h-2045h. Organisatie jongeren Surinaams Inspraakorgaan (SIO).

za. 11 oktober             Dia de la Raza, De Oase, Utrecht, 19.00h-01.00h. Meer info: Casa Latina.  

Lees meer:

   

Terugstuurregeling ‘Antillianen’?

vrijdag 10 oktober 2014 10:29

Op 12 maart jl. vond een Tweede Kamerdebat plaats over de zogeheten Bosmanwet. Het wetsvoorstel beoogt vestigingseisen te stellen voor ‘kansarme’ Curacaose, Arubaanse en Sint-Maartense nieuwkomers. Ook voorziet het wetsvoorstel in etnische registratie en een terugstuurregeling. De wet is exclusief voor Nederlanders afkomstig van de drie Caribische autonome Landen in het Koninkrijk. De Tweede Kamer heeft op 5 juni jl. een zogenoemde ‘voorlichting’ gevraagd van de Raad van State over de ‘Bosmanwet’. De Kamer vraagt onder meer in hoeverre binnen de grenzen van internationale verdragen ruimte is voor een dergelijke vestigingsregeling, slechts van toepassing op de bovengenoemde doelgroep met een strafblad en zonder startkwalificatie. Op dit moment is de Raad van State nog bezig met de voorlichting. Meer info over de stand van zaken met betrekking tot de voorlichting, zie: http://www.raadvanstate.nl/adviezen/actuele-adviezen/aanhangige-adviezen.htmlhttp://www.raadvanstate.nl/adviezen/actuele-adviezen/aanhangige-adviezen.html .

PVV: “Uit EU om van het EVRM af te komen”

Lees meer:

   

Aanmeldingen project MindSwap van start!

woensdag 08 oktober 2014 14:07

De jongerencommissie van de stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders is weer bezig met een leuk project genaamd ''MindSwap''.

In het project MindSwap – wat letterlijk het ‘uitwisselen van denkbeelden’ betekent - zullen jongeren van twee verschillende werelden aan elkaar gekoppeld. Je zult allerlei leuke activiteiten met elkaar verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het samen koken, naar de film gaan en sporten. Daarnaast zal je een week intensief met elkaar meelopen. De bedoeling is dat je elkaars wereld beter leert begrijpen en dichter bij elkaar komt.

Heb jij altijd al een kijkje willen nemen in een wereld welke totaal onbekend is voor jou? Zou je met een persoon willen meelopen die een hele andere lifestyle heeft?

Meld je dan snel aan voor 15 oktober 2014. Breng uiteindelijk elkaars talent in kaart tijdens de talentendag. Aanmelden kan via www.mindswap.nlwww.mindswap.nl of door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Eisen:

-12-24 jaar

-Woonachtig in Amsterdam

Indien je vragen hebt kun je ook bellen naar 0630739551.

 

MindSwap fyler M MindSwap fyler V

   

Uitnodiging: Bijeenkomst Vroegtijdige Signalering Mogelijke Zorgfraude, vr. 10 oktober 2014 (13.00h-16.00h), Amsterdam

donderdag 25 september 2014 17:19

Bijeenkomst ProFor Noom OCAN

   

Pagina 2 van 156