OCaN Nieuws

Gezocht: Freelance/ZZP’er projectcoördinator verhuizing

vrijdag 12 september 2014 13:49

 

 

Advertentie opdracht projectcoordinatie verhuizing 1509 A

Advertentie opdracht projectcoordinatie verhuizing 1509 B

   

OCAN steunt deelnemers 48 Hour Film Project – Curaçao

donderdag 11 september 2014 14:30

Filmberoemdheid in 48 uur. OCAN steunt deelnemers 48 Hour Film Project – Curaçao

Persbericht 48HFP Curacao 9 september foto

WILLEMSTAD - Velen dromen ervan; acteren als Will Smith, regisseren als Steven Spielberg, special effects, editen, en de sfeer die hoort bij het maken van een film. Vroeger waren deze dromen onbereikbaar, maar met met de huidige technische mogelijkheden kan het. Het is nu zelfs op Curaçao mogelijk om deze droom waar te maken. Binnen 48 uur kan je 5000 dollar winnen en met je film schitteren op het prestigieuze Cannes Film Festival.

48 hour film project Curaçao maakt dit mogelijk. Wil je meedoen? Schrijf je dan in vóór 15 september en treed in de voetsporen van film professionals. Niet alleen Hollywood kent ze. Curaçao heeft ze ook. Raymi Sambo, Jasmine Sendar, Selwyn De Wind, Anton de Bies, QD Navarro en vele anderen verdienen hun geld met films maken.

In oktober wordt het 48 Hour Film Project voor het eerst gehouden op Curaçao. Het project wordt in meer dan 120 steden wereldwijd gehouden. Alle winnende films gaan door naar de internationale competitie in Hollywood waar ze 5000 dollar en een vertoning op het prestigieuze Film Festival in Cannes kunnen winnen. De succesformule van het 48 Hour Film Project draait om de verassingselementen die vlak voor de start pas bekend  zijn. In Curaçao is de kick off op vrijdag 3 oktober bij Teatro Luna Blou. Alle teams krijgen dan een genre, personage, object en een regel tekst. Met deze ingrediënten maken zij hun korte film tussen de 4 en 7 minuten die ze binnen 48 uur inleveren. Een vakjury bepaalt de winnaar tijdens een publieke vertoning van alle films op 8 oktober in Teatro Luna Blou.    OCAN steunt 48 Hour Film Project door het sponsoren van twee jongerenteams die wel de ervaring hebben opgedaan om films te kunnen maken maar niet de middelen om mee te doen aan het project.  

Filmmaker Selwyn de Wind die ooit bij Video Zoo begon, en vervolgens cum laude afstudeerde aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten juicht het project toe: 'Bij 48 Hour Film Project kunnen we niet op z'n Curaçao's uitstellen, na twee dagen zien we allemaal eindproducten van elkaar. Dat is het mooie van 48 Hour Film Project Curaçao.' Acteertalent Anton de Bies die zich in vier jaar tijd heeft opgewerkt tot de toneelacademie in Maastricht ziet kansen voor jongeren. 'Het project is een mogelijkheid voor jongeren die willen leren filmen. Als team leer je binnen 48 uur een resultaat neerzetten met elkaar.' Editor en regisseur QD Navarro, bekend van Area 51, legt uit dat 'wat dit project zo leuk maakt is de enorme challenge om in 48 uur het hele filmproces door te maken.'

Deelname aan 48 Hour Film Project Curaçao is ook mogelijk voor jongerenteams. Initiatieven zoals IFFR, Mediaschool en Art Rules Curaçao dragen bij aan een steeds groter aantal jongeren dat actief is met media. Om het project laagdrempelig te houden voor jongeren spoort 48 hour Film Project Curaçaose ondernemers in Nederland en op Curaçao aan om jongerenteams te steunen met het inschrijfgeld van 250 ANG. Voor bedrijven die sponsoren is exposure via het 48 Hour Film netwerk mogelijk.

Tot 15 september kunnen Curaçaose teams zich voor een verlaagd 'early bird' tarief van 250 ANG inschrijven via de website www.48hourfilm.com/curacaowww.48hourfilm.com/curacao .

Extra weetjes:

Raymi Sambo: Het 48 Hour Film Project kreeg op Curaçao voor het eerst bekendheid toen de doorgewinterde Curaçaose acteur Raymi Sambo 48 Hour Rotterdam 2013 won met zijn film 'Premier'.

Curaçao is het eerste Caribische (ei)land waar dit project wordt gehouden.

   

DC Pearls blijven excelleren: Community Pearl Quinsy Gario wint ook Kerwin Award.

zaterdag 23 augustus 2014 14:04

Op 20 augustus ontving Pearls of the Dutch Caribbean Award winnaarPearls of the Dutch Caribbean Award winnaar Quinsy Gario de Kerwin Award. De Kerwin Award werd uitgereikt tijdens de 29ste herdenking van de in 1983 vermoorde Kerwin Duinmeijer te Amsterdam.

Wij zijn bijzonder trots op onze Pearl. Van harte gefeliciteerd Quinsy.

 

OCAN redactie.

 

 

   

OCAN presenteert Esther, Marieta en Rincho: Caribische ambassadeurs tegen homo-discriminatie

woensdag 13 augustus 2014 14:11

Wie Durft!

Tijdens Roze Zondag op Kwaku lanceerde OCAN haar campagne ‘Wie Durft!’.
In deze campagne presenteren we mensen uit onze gemeenschap, die niet bang zijn op te komen voor respect en acceptatie van seksuele diversiteit, oftewel voor  Lesbiennes, Gays, Biseksuelen en Transgenders (LGBT/LHBT) uit de Caribisch Nederlandse gemeenschap.

Via korte filmpjes kan het Caribische publiek kennis maken met deze krachtige mensen die zich, ieder op geheel eigen wijze, inzetten om een boodschap van openheid uit te dragen.
Bezoek de Facebookpagina (klik hier) om vast kennis te maken met twee vrouwen die geen blad voor de mond nemen: Esther Macharius (klik hier) , hulpverlener in de Bijlmer en Marieta Emers, bestuurder van een Antilliaanse senioren stichting in Tilburg. En de mannen? Kunta Rincho is een jonge man uit Amsterdam Osdorp die zich, tot nu als enige man, durft uit te spreken tegen vooroordelen en homofobie in onze gemeenschap. Hoe en wat deze cultureel ondernemer doet, ziet u vanaf 25 augustus op de Facebook pagina Wie Durft!

Deze drie zijn het begin. Zij durven.
En u? Wat vindt u van waar zij voor staan? Waar staat u voor?
Laat ook dat gerust weten via de Facebookpagina (klik hier)

 

Wie Durft OCAN Rincho 640x479 

Wie Durft OCAN Emers 640x479

Wie Durft OCAN ambassadeurs  Sendar 640x479

   

Pagina 2 van 154