OCaN Nieuws

Uitnodiging OCAN: officiële lancering campagne ‘Wie durft!’: Caribische ambassadeurs bestrijden homo-discriminatie, zo. 27 juli 2014 (17.00h), Amsterdam

woensdag 23 juli 2014 11:54

UITNODIGING ‘WIE DURFT!’


Officiële lancering OCAN campagne: Caribische ambassadeurs bestrijden homo-discriminatie.
Zondag 27 juli, 17.00 uur tijdens Roze Zondag op Kwaku.
Met Jasmine Sendar en de Caribische band K’ribe.

OCAN, Overlegorgaan Caribische Nederlanders, nodigt u uit voor de feestelijke lancering van haar campagne ‘Wie Durft!’. Tijdens deze campagne presenteren we krachtige mensen uit onze gemeenschap, die niet bang zijn op te komen voor respect en acceptatie van seksuele diversiteit, oftewel voor de Marikus, Lesbiennes, Gays, Reperas, Transgenders etc. uit onze gemeenschap.
Deze mensen zijn onze Gay Straight Alliance ambassadeurs. Zij steken hun nek uit. Zij verdienen een podium en zij verdienen navolging.
Start van de campagne is tijdens Roze Zondag, 27 juli, op Kwaku (een zomerfestival dat plaatsvindt in het Bijlmerpark te Amsterdam (klik) website Kwaku festival(klik) website Kwaku festival.
De lancering start om 17.00 uur met een spetterende show van Jasmine Sendar en de band K’ribe.

Voor informatie kunt u contact opnemen met Marlon Reina op 0624 624 131.
Zie ook onze (klik) Facebookpagina ‘Wie Durft’ .

   

Succesvolle deelname OCAN Jongerencommissie aan bijeenkomst samenwerkingsverbanden

dinsdag 22 juli 2014 15:09

Jerry Sprok, Gwensley Paula, Johan Oldenboom en Jean Carlos Croes van de OCAN Jongerencommissie gingen op  15 juli 2014 in gesprek met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid tijdens een jongeren bijeenkomst van  de 8 samenwerkingsverbanden (voorheen het Landelijk Overleg Minderheden). Samen met 8 andere jongeren hebben de commissieleden Mirjam Sterk kritisch bevraagd over de bijdrage van de aanpak jeugdwerkloosheid aan het versterken van de positie van allochtone jongeren.

OCAN LOM Jongerencommissie  Mirjam Sterk

   

Condoleances aan nabestaanden slachtoffers MH17

vrijdag 18 juli 2014 17:43

Condoleances aan nabestaanden slachtoffers MH17

Bestuur en medewerkers van OCAN condoleren de nabestaanden van de slachtoffers van de crash van vlucht MH17 op 17 juli jongstleden.

Onze aandacht gaat onder meer uit naar het omkomen van senator Willem Witteveen, zijn vrouw en dochter.  Wij kennen de senator als een empatisch en deskundig persoon. Hij ondersteunde OCAN vorig jaar  in zijn lobby voor het behoud een vorm van belangenbehartiging voor etnische minderheden (zie  http://www.ocan.nl/Nieuws/eerste-kamer-stelt-vragen-over-intrekking-wom.html). Wij wensen zijn achtergebleven zoon heel veel sterkte en kracht om dit enorme verlies te dragen.

Indien uit het onafhankelijke, internationale onderzoek blijkt dat daadwerkelijk sprake is van een aanslag, dan hopen wij met eenieder in het Koninkrijk der Nederlanden dat de daders worden opgespoord en berecht.

De OCAN redactie.

   

OCAN Jongerencommissie in gesprek met Mirjam Sterk tijdens bijeenkomst jongeren van de 8 samenwerkingsverbanden, 15 juli 2014, Den Bosch

maandag 14 juli 2014 12:13

Jerry Sprok, Gwensley Paula, Johan Oldenboom en Jean Carlos Croes van de OCAN Jongerencommsie gaan op  15 juli 2014 in gesprek met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid tijdens  een jongeren bijeenkomst van  de 8 samenwerkingsverbanden (voorheen het Landelijk Overleg Minderheden). De commissieleden zullen het (o.a.)hebben over de aansluiting van jongeren op de arbeidsmarkt, de bestaande plannen om jongeren aan het werk te helpen en mentorprojecten van netwerkclubs  die ondernemerschap stimuleren.

Mirjam Sterk LOM OCAN Jongerencomissie

   

Pagina 2 van 153