OCaN Nieuws

In opdracht van RCN unit Zorgverzekeringskantoor (ZVK) op Bonaire zijn wij met spoed op zoek naar een Accountmanager m/v

woensdag 12 maart 2014 20:16

Pearls of the Dutch Caribbean Small Islands Big Potential

(standplaats Bonaire)

  

Algemeen:

Zorgverzekeringskantoor Caribisch Nederland voert voor het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sinds 1 januari 2011 de Zorgverzekering BES uit. Met de uitvoering is een financieel belang gemoeid van ongeveer $100 miljoen.

De Zorgverzekering BES verzekert de inwoners van Caribisch Nederland voor geneeskundige en langdurige zorg. Het Zorgverzekeringskantoor heeft vestigingen op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, de drie eilanden van Caribisch Nederland. Kerntaken zijn het inkopen van zorg bij zorgaanbieders en dienstverlening aan verzekerden zodat zij de zorg krijgen waar zij recht op hebben.

Functieomschrijving:

In de functie wordt invulling gegeven aan het accountmanagement van ZVK en zorg gedragen voor het afsluiten en managen van contracten met een grote verscheidenheid aan zorgaanbieders. Er is in dit kader sprake van het op tactisch niveau opbouwen en onderhouden van een relatienetwerk met zorgaanbieders. Er wordt verder onder meer een bijdrage geleverd aan de voorbereiding en vorming van het beleid met betrekking tot de inkoop van zorg. Primair aandachtsgebied zijn de eilanden Saba en Sint Eustatius.

Lees meer:

   

SAVE THE DATE; PEARLS of the DUTCH CARIBBEAN GALA & AWARD SHOW, za. 14 juni 2014, ENGELS ROTTERDAM

woensdag 12 maart 2014 15:21

Pearls of the Dutch Caribbean save the date sat. 14.06.2014

--- Persbericht ---SAVE THE DATE

12 maart 2014

Pearls of the Dutch Caribbean 2014 - The 3rd annual gala & award Show

Op zaterdag 14 juni 2014 vindt de derde editie van ‘Pearls of the Dutch Caribbean’ plaats in Engels (Groothandelsgebouw) Rotterdam. Op deze jaarlijkse Gala & Award show vieren wij de maatschappelijke successen van de Caribisch-Nederlandse gemeenschap. Rolmodellen uit de Dutch Caribbean Community worden met felbegeerde Pearl Awards in diverse categorieën onderscheiden voor hun bijzondere bijdragen en prestaties in het afgelopen jaar. Met Live muziek & Entertainment van gevestigde en upcoming artists, inspirerende key-note speeches en een dansfestijn als after-party, tonen wij u de kracht van de Dutch Caribbean in al zijn veelzijdige pracht! Dit jaar is het thema van de avond:

‘Change’

 “Make the Change”, want verandering begint bij onszelf en is de sleutel tot verbetering en succes. Sterker nog:  “We are all part of the change”, wij zijn allemaal onderdeel van de verandering die wij willen zien in de Caribisch-Nederlandse gemeenschap.

Lees meer:

   

Oproep: kom naar het Tweede Kamerdebat over de ‘Bosmanwet’, wo. 12 maart, 10.15h, Den Haag

dinsdag 11 maart 2014 17:53

Tweede Kamer debatteert over vestigingseisen voor Arubanen, Curaçaoënaars en Sint-Maartenaren

Op woensdag 12 maart 2014 om 10.15h ‘s ochtends vindt het uitgestelde plenaire debat plaats over de vestigingseisen voor Nederlanders afkomstig uit Aruba, Curaçao en Sint-Maarten (eerste termijn), de zogeheten 'Bosmanwet', genoemd naar de initatiefnemer.

Wij roepen eenieder die in de gelegenheid is wederom op aanwezig te zijn op de publieke tribune. Laat zien dat je opkomt voor de rechtspositie van Caribische Nederlanders en voor Grondwetartikel 1.

De ingang van de Tweede Kamer is Lange Poten 4, naast Nieuwspoort. Het debat vindt plaats in de plenaire zaal.

Met het wetsvoorstel beoogt de VVD ‘kansarme’ Caribische Nederlanders de mogelijkheid te ontzeggen om zich te vestigen in Nederland. De wet geldt niet voor overige kansarme Nederlanders. Het wetsvoorstel druist ons inziens regelrecht in tegen de meest fundamentele grondrechten, als ook tegen de beginselenprogramma’s van de VVD en de PvdA, zie ook http://www.ocan.nl/Nieuws/bosmanwet-mogelijk-wo-12-maart-in-de-kamer.html.

‘Kansrijke jongeren in een kansarme omgeving’

Zijn de jongeren kansarm? De Curaçaose Datnitzah Jacobs zei gisteravond hierover in het TV-programma Pauw en Witteman: “De Caribisch-Nederlandse jongeren zijn niet kansarm. Het gaat om kansrijke jongeren in een kansarme omgeving.” Zie de link met de uitzending op: http://www.ocan.nl/Nieuws/danitzah-jacobs-bij-paw-qik-was-een-kansrijke-jongere-in-een-kansarm-milieuq.html .

De omgeving 1: ‘Small island developing states’

 

UN International Year of Small Island Development States 2014

 

Lees meer:

   

Wetsvoorstel Bosman is ‘vernederende behandeling’ in de zin van artikel 3 EVRM

dinsdag 11 maart 2014 15:47

Gytha Boerwinkel

Gytha Boerwinkel.

Morgen, 12 maart 2014, behandelt de Tweede Kamer het wetsvoorstel Bosman welke bepaalde eisen stelt aan de vestiging van Arubanen, Curaçaoenaars en Sint Maartenaren in Nederland. In haar notitie over het wetsvoorstel meent de Commissie Mijers, een permanente commissie van deskundigen in het internationaal vreemdelingen-, vluchtelingen- en strafrecht, dat dergelijke eisen strijdig zijn met de internationale verplichtingen die Nederland is aangegaan. Opmerkelijk is dat de Commissie ook van oordeel is dat het wetsvoorstel strijdig is met het verbod op vernederende behandeling van art. 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). De Commissie baseert deze conclusie op een uitspraak van de voormalige Europese Commissie voor de Rechten van de Mens (ECRM). In de zaak East African Asians v the United Kingdom oordeelde het ECRM dat de Britse Commonwealth Immigration Act 1968 een schending opleverde van art. 3 EVRM. Deze wet voorkwam dat Britse staatsburgers van Aziatische afkomst die woonachtig waren in Afrika zich vrijelijk konden vestigen in het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer:

   

Pagina 7 van 143