OCaN Nieuws

DC Pearls blijven excelleren: Community Pearl Quinsy Gario wint ook Kerwin Award.

zaterdag 23 augustus 2014 13:04

Op 20 augustus ontving Pearls of the Dutch Caribbean Award winnaarPearls of the Dutch Caribbean Award winnaar Quinsy Gario de Kerwin Award. De Kerwin Award werd uitgereikt tijdens de 29ste herdenking van de in 1983 vermoorde Kerwin Duinmeijer te Amsterdam.

Wij zijn bijzonder trots op onze Pearl. Van harte gefeliciteerd Quinsy.

 

OCAN redactie.

 

 

   

OCAN presenteert Esther, Marieta en Rincho: Caribische ambassadeurs tegen homo-discriminatie

woensdag 13 augustus 2014 13:11

Wie Durft!

Tijdens Roze Zondag op Kwaku lanceerde OCAN haar campagne ‘Wie Durft!’.
In deze campagne presenteren we mensen uit onze gemeenschap, die niet bang zijn op te komen voor respect en acceptatie van seksuele diversiteit, oftewel voor  Lesbiennes, Gays, Biseksuelen en Transgenders (LGBT/LHBT) uit de Caribisch Nederlandse gemeenschap.

Via korte filmpjes kan het Caribische publiek kennis maken met deze krachtige mensen die zich, ieder op geheel eigen wijze, inzetten om een boodschap van openheid uit te dragen.
Bezoek de Facebookpagina (klik hier) om vast kennis te maken met twee vrouwen die geen blad voor de mond nemen: Esther Macharius (klik hier) , hulpverlener in de Bijlmer en Marieta Emers, bestuurder van een Antilliaanse senioren stichting in Tilburg. En de mannen? Kunta Rincho is een jonge man uit Amsterdam Osdorp die zich, tot nu als enige man, durft uit te spreken tegen vooroordelen en homofobie in onze gemeenschap. Hoe en wat deze cultureel ondernemer doet, ziet u vanaf 25 augustus op de Facebook pagina Wie Durft!

Deze drie zijn het begin. Zij durven.
En u? Wat vindt u van waar zij voor staan? Waar staat u voor?
Laat ook dat gerust weten via de Facebookpagina (klik hier)

 

Wie Durft OCAN Rincho 640x479 

Wie Durft OCAN Emers 640x479

Wie Durft OCAN ambassadeurs  Sendar 640x479

   

Uitnodiging OCAN Seniorencommissie voor 50PlusBeurs, 16 t/m 20 sept. 2014, Jaarbeurs Utrecht: beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar

dinsdag 05 augustus 2014 15:13

Beste Caribisch-Nederlandse senioren,

De OCAN seniorencommissie nodigt u van harte uit aanwezig te zijn op de 50Plusbeurs, van 16-20 september 2014 in de Jaarbeurs in Utrecht, zie ook www.50plusbeurs.nlwww.50plusbeurs.nl. Speciaal voor u heeft de OCAN seniorencommissie enkele vrijkaarten ter beschikking (let op: beperkt aantal!). Meer info, mail svp naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

De OCAN redactie.

Flyer OCaN Seniorencommissie 50PlusBeurs def voorkant

Flyer OCaN Seniorencommissie 50PlusBeurs def achterkant

 

   

Most Outstanding Pearl Awardwinnaar 2014 Jeffrey Williams neemt prijs in ontvangst bij het Arubahuis.

vrijdag 25 juli 2014 10:56

Op woensdag 23 juli 2014 heeft awardwinnaar 2014 - Jeffrey Williams -  zijn prijs in ontvangst genomen. Deze uitreiking vond plaats bij het Arubahuis in Den Haag.

Williams most outstanding OCAN Arubahuis

 

 

Jeffrey, de Arubaanse Most Outstanding Pearl 2014, kon op de avond van de awarduitreiking niet aanwezig zijn. Daarom werd voor hem een moment georganiseerd om hem op officiele wijze zijn welverdiende award uit te reiken. Namens het OCAN reikte bestuurslid Rigobert Nivillac de prijs uit aan Williams.

Vrijwilligerswerk

Tijdens deze officiele awarduitreiking benadrukte de gevolmachtigde minister van Aruba, de heer Alfonso Boekhoudt het belang van vrijwilligerswerk. De heer Boekhoudt besteede aandacht aan de wijze waarop Jeffrey zich inzet voor de positieve verandering van de Caribisch Nederlandse samenleving in Nederland. Volgens de minister is het nemen van beslissingen het belangrijkste; personen die mooie ideeën hebben moeten ook het besluit nemen om hun gedachten in daden om te zetten.

Voor Williams is het winnen van deze award een stimulans. Het werk dat hij doet, doet hij met veel plezier. Hij is ontzettend trots en dankbaar dat hij Most Outstanding DC Pearl 2014 heeft gewonnen.

(KLIK) fotogallerij ceremonie

   

Pagina 7 van 159