Actualiteiten

Ocan voorzitter reageert in Trouw op berichtgeving verpleeghuis De Leeuwenhoek, actie ouderenpsychologen, lied voor Antilliaanse broeder en zuster

Stichting Ocan voorzitter Leerdam ouderen reactie de leeuwenhoek
Op woensdag 18 april 2018 verscheen er  in dagblad Trouw een alarmerend artikel waarin vermeld werd dat senioren in dit verpleeghuis mishandeld worden. Ook is gezegd in dit artikel dat Caribische Nederlanders het misbruik van senioren tolereren.  Ocan voorziter John Leerdam, MFA reageerde op de uitspraken van de De Leeuwenhoek bestuurder in de donderdag  19 april 2018 editie van Trouw.

Lees meer...

Ocan’s Spotlight: Zayènne van Heesen-Laclé

Zayenne Lacle Ocan Spotlight Aruba CaribischNederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan plaatst dit jaar elke week één van hen in de Spotlight. Deze week advocaat Zayènne van Heesen-Laclé.

 
Foto: Otti Thomas

Lees meer...

Uitnodiging: dagtrip Afrika Museum Keti Koti special, za. 23 juni 2018

 Afrika Museum St. Ya Ya Dande Ocan  slavernij keti koti
Lees meer...

Uitnodiging: workshop “Van mannelijkheid…naar echte vaderschap”, zo. 22 april 2018 (14.30h), Amsterdam

Uitnodiging SAN Oost Ocan Suriname
Lees meer...

Uitnodiging: Studiedag-‘W(i)e zijn Marrons, zaterdag 5 mei 2018(11.00h), Rotterdam

flyer studiedag marrons Ocan caribisch surinameStudiedag over Surinamers die zich van slavernij bevrijdden. Over de geschiedenis en cultuur van de Marrons. En de actualiteit in Suriname, Frans Guyana en Nederland.  Speciale gasten Richard Price & Sally Price (VS).

Lees meer...

Login