Actualiteiten

Uitnodiging: Tula herdenkingsconcert 2018 met o.a. Elia Isenia, Tamara Nivillac, zo. 12 aug. 2018(16.00h), Amsterdam

 Tula Herdenkingsconcert 2018 NiNsee Ocan Tula slavernij verzetsheld curacao


Multi-instrumentalist Stanley Clementina is dit jaar door het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) gevraagd om op zondag 12 augustus 2018, aanvang 16.00 uur, het Tula Herdenkingsconcert in de Stadsschouwburg Amsterdam te verzorgen. De levende muzieklegende Elia Isenia (Curaçao) en Tamara Nivillac zullen hem hierin vocaal bijstaan. 

Tula Herdenkingsconcert

Het Tula Herdenkingsconcert is een muzikaal eerbetoon aan de Curaçaose verzetsheld Tula die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

Stanley Clementina

De op Curaçao geboren Stanley Clementina is al ruim 20 jaar actief in de muziekindustrie. Hij bespeelt maar liefst vier verschillende instrumenten (piano, (bas)gitaar, drums en percussie) en is tevens docent aan het conservatorium van Amsterdam. Speciaal voor dit concert heeft hij een all-star begeleidingsband samengesteld met wie hij naast een eerbetoon aan Tula ook een ode brengt aan de rijke muziekcultuur van Dushi Kòrsou.

Elia Isenia

De Curaçaose koningin van de Tumba, cultuur icoon, storyteller en dichter Elia Isenia, die speciaal voor het concert uit Curaçao overkomt, en de talentvolle zangeres Tamara Nivillac zullen voor vocaal vuurwerk gaan zorgen. Een storyteller en de danser Remses Rafaela voegen een extra dimensie toe aan dit nu al epische spektakel.

Kortom, een concert dat u absoluut niet mag missen. Tot ziens op 12 augustus 2018 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Aanvang: 16.00 uur. Tickets € 10.- verkrijgbaar via www.stadsschouwburgamsterdam.nl of door hier te klikken.

"Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá" | Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren

Login