Portretten

Lichelle Wong: Pre Instap

Lichelle is geboren in het Radboudziekenhuis in Nijmegen, waar haar moeder in die tijd de opleiding tot patholoog anatoomvolgde. Haar ouders en zus Gianta woonden toentertijd in Druten. Op haar geboortedag had het zo hard gestormd dat haar geboortekaartjes wegens de verkeerschaos die was ontstaan niet op tijd geleverd konden worden. 

Toen ze ca. anderhalf jaar was verhuisde het gezin naar Curacao. Daar was ze toen ze bijna 2 was begonnen met peuter zwemmen bij Enit Brigitta. Enith heeft als zwemster ooit brons gewonnen voor Nederland bij de Olympische Spelen. Onder leiding van Enith haalde ze haar peuterzwemdiploma toen ze 3 was en daarna ook haar A diploma. 

Lees meer...

Junher van Eps: Geen coke maar kok!

In het dieptepunt van zijn jonge leven zwierf hij over straat. Maar Junher van Eps weerstond de verleidingen van de drugs en het grote geld. Nu is hij gelukkig. Hij is succesvol kok en vader. Het verhaal van Junher van Eps. 

Lees meer...

Nathaly Pater: ‘Ik ga knallen!’

Nathaly Pater (29, Curaçao) heeft haar eigen T-shirtlijn ZZUNS opgezet. De illustrator en grafische ontwerper heeft na een rumoerig jaar eindelijk de kans gegrepen om haar droom te verwezenlijken.

Door Nelly Rosa

Lees meer...

Alwin Jolliffe: een ongelukkige zegen

Hij is de perfecte werknemer: trouw, hardwerkend en goudeerlijk. Alwin Jolliffe (24) is bescheiden en bereid om tot het uiterste te gaan. Vrienden roemen hem om zijn positivisme. En toch vindt hij zichzelf geen rolmodel. Onbegrijpelijk. Hij is het levende bewijs dat het cliché ‘na regen komt zonneschijn' maar al te waar is. Vanwege een ernstige ziekte verloor hij zijn vingers. Maar zit niet bij de pakken neer. Hij heeft iets negatiefs omgezet in iets positiefs. "Als dit de enige manier was om mijn leven om te keren dan ben ik dankbaar voor deze ervaring."

Door Nelly Rosa

Lees meer...

Een ‘kleine man' met een missie

Edsel Leito kwam op zijn tiende van Curaçao naar Nederland. Vanaf dag één heeft hij bewust nauwelijks meer Papiaments gesproken. Antillianen in zijn buurt namen hem dat niet in dank af. Maar Edsel Leito deed het met een reden: slagen in Nederland. Dat kon volgens hem niet door in de ‘Antillianenkliek' te blijven hangen. Nu heeft hij zijn droom verwezenlijkt. Hij is militair.  De mensen die hem als verrader zagen, hebben nu respect voor hem. 

Door Matthijs Voortman

Lees meer...

Login