Portretten

Ocan’s Spotlight: Junior MacDonald

Spotlight Junior MacDonald  Ocan Caribisch CuracaoNederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan plaatst dit jaar elk week één van hen in het licht. Deze week het verhaal van Curaçaoënaar Junior MacDonald, een topsporter van bijna 14, en zijn moeder Chrisnelma MacDonald.


Foto: Chrisnelma MacDonald

Lees meer...

Ocan’s Spotlight: Jessica Molina

Jessica Molina Ocan Spotlight Caribisch BonaireNederland telt meer dan 150.000 inwoners met wortels in Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba. Duizenden hiervan zijn op hun eigen manier succesvol. Stichting Ocan, voortgekomen uit het Overlegorgaan Caribische Nederlanders, plaatst dit jaar elk week één van hen in het licht. Het idee achter Ocan’s Spotlight wordt deze week uitgelegd door Ocan-bestuurslid Jessica Molina, zelf van Bonairiaanse afkomst.

Foto: Jessica Molina

Lees meer...

Mita Filesia, van niets naar iets

Ruim acht jaar is ze in Nederland. Ze studeerde, is fulltime adviseur bij de overheid en daarnaast vond ze met haar eigen webwinkel een gat in de markt. En niets is haar aan komen waaien; ze deed het allemaal zelf. Mita Filesia is 27 jaar en heeft het gemaakt in Nederland. Hoe? Met heel veel strijdlust, zegt ze zelf. "Makkelijk is het zeker niet, maar het kan."

Door Matthijs Voortman

Lees meer...

Login