Afro_Vibes Festival met makers, kunstenaars en voorstellingen uit Zuid-Afrika, Nigeria, Angola, Oeganda

Uitnodiging Afrovibes  Festival 07111 Ocan Caribisch

Afrovibes Festival 2019 - Actueel theater, dans, muziek en beeldende kunst uit Zuid-Afrika, Nigeria, Oeganda, Congo, Angola.

Van 3 – 13 oktober in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht

Afro_Vibes Festival viert dit jaar z'n 16e editie en brengt van 3 t/m 13 oktober jonge pioniers en gevestigd talent met actueel theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Het festival is in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.

Festival thema is Speak Truth to Power. Met alle online informatiebronnen rijst de vraag welke informatie waar is en echt en welke niet. Is het begrip waarheid een illusie in een wereld waarin 'fake news' en gemanipuleerde feiten de realiteit overstemmen? De makers bij Afro_Vibes confronteren ons met hun visies op Speak Truth To Power en staan midden in de debatten over dekolonisatie en white privilege. Zij laten zien dat we vanuit verschillende perspectieven naar de wereld kijken maar vaak dezelfde vragen hebben over wie we zijn, wat we willen zijn en wat onze identiteit is.

Informatie over programma en kaarten: https://www.afrovibes.nl/

Facebook facebook.com/afrovibes 

VENUS VERSUS MODERNITY (ZUID-AFRIKA)

In Venus versus Modernity duiken de Zuid-Afrikaanse Lebo Mashile en Ann Masina in de beeldvorming van het Zwarte vrouwenlichaam met het indrukwekkende en pijnlijke verhaal van Saartjie  Baartman, die in de 19e eeuw als Afrikaanse 'freak'-vrouw in Europa tentoongesteld werd. In deze zwarte komedie zetten zij dit historische verhaal op zijn kop en houden het publiek met theater, spoken word en operazang en de nodige zelfspot een spiegel voor. Ann Masina belichaamt met haar fysieke aanwezigheid de godin Venus en met haar krachtige zangstem een voltallig koor. Venus versus Modernity laat zien dat het verhaal van Saartjie Baartman nog steeds van toepassing is op zwarte vrouwen in onze huidige wereld. De voorstelling werd ontwikkeld in The Centre for The Less Good Idea in Johannesburg o.l.v. William Kentridge.  Engels gesproken.

Informatie:  https://www.afrovibes.nl/festival/shows?myarticleid=475

 

AMAQHAWE (ZUID-AFRIKA)

Amaqhawe is een energieke en provocatieve dansvoorstelling uit Zuid-Afrika van choreograaf Mzo Gasa en acht dansers van Sibonelo Dance uit Kaapstad. Amaqhawe betekent 'helden' in isiZulu en is een dansvoorstelling over herinneringen, verzet en hoop en de strubbelingen van jongeren die opkomen voor hun toekomst. De dansers laten het doorzettingsvermogen zien van jongeren in Zuid-Afrika om hun dromen waar te maken. In hoeverre zijn we bereid om te vechten waar we voor staan, zoals jonge mensen die nu de straat opgaan om te staken voor het klimaat. Amaqhawe is een oproep voor solidariteit, doorzettingsvermogen en onze toekomst.  Choreografie: Mzokuthula Gaza, Zuid-Afrika 

Informatie:  https://www.afrovibes.nl/festival/shows?myarticleid=472

YUROPA (NIGERIA)

Yuropa is een dansvoorstelling over migratie. De Nigeriaanse choreograaf Qudus Onikeku toont de bizarre maar realistische reis van drie jonge Nigerianen naar Europa die uitmondt in een gewelddadig incident: de overtocht. Zij leggen een ongemakkelijke waarheid bloot, waarin zij ons confronteren met onze beelden en vooroordelen over migratie. Onikeku verkent of we door het delen van verhalen, muziek, rituelen en fantasieën elkaars waarheden beter kunnen begrijpen.

2018 | Nigeria | Nederlandse première  

Informatie:  https://www.afrovibes.nl/festival/shows?myarticleid=479

Evenement Details

Datum 03-10-2019
Einddatum 13-10-2019
Locatie Amsterdam, Stichting Afrovibes

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Binckhorstlaan 117
2516 BA Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief