Festival Caribbean Ties - Universiteit Leiden & Museon

Zaterdagmiddag 25 mei (van 13 tot ca. 20 uur) organiseren het Museon en Universiteit Leiden een bruisend festival vol cultuur en wetenschap: Caribbean Ties. Een informele en afwisselende middag over het Caribische gebied en haar inwoners, toen en nu. Met o.a. korte lezingen, workshops, speeddating met Caribische archeologen, Caribische food & product stands, muziek en een talkshow. Dit festival is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het Mondriaan Fonds.

Tijdens het event zal ook de expositie Caribbean Ties worden geopend; een zaaltentoonstelling over de oorspronkelijke inwoners van het Caribisch gebied en hun invloed op hedendaagse samenlevingen, zowel in de Caribische regio als in Nederland. Deze expositie is gebaseerd op grootschalig en actueel archeologisch onderzoek (Nexus1492) van Universiteit Leiden. Bijzonder is dat deze expositie ook op maar liefst elf (!) locaties in de Caribische regio gelijktijdig te bezichtigen is. Het Museon is de enige plek in Europa waar deze tentoonstelling te zien is. De thematiek van Caribbean Ties sluit goed aan bij de permanente expositie One Planet in het museum; een interactieve opstelling over de zeventien Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Duurzame ontwikkeling gaat hand in hand met kennis, behoud en versterking van culturele diversiteit.

Gedurende het festival zijn er twee plenaire momenten waar u zich, in verband met de beperkte zaalcapaciteit, voor moet aanmelden. De rest van het festival is vrij toegankelijk. Het aanmelden voor één of beide plenaire programmaonderdelen kan via een speciale link die u in de week van 6 mei krijgt toegestuurd. Alvast ter info:

13:30 – 14:30 uur            Korte lezingen + live-performances (deels in het Engels)

16:30 – 17:30 uur            Talkshow 'Wat betekent Caribisch zijn voor jou?' (in het Nederlands)

 

Hierbij een link naar het Facebook event: https://www.facebook.com/events/280043862901909/

Ook Arubaanse en Caribische studenten zijn van harte welkom.

 

We kijken uit naar uw komst,

Prof. Corinne Hofman – Universiteit Leiden

Peter de Haan – directeur Museon

Evenement Details

Datum 25-05-2019 13:00
Einddatum 25-05-2019 21:00
Locatie Den Haag, Museon

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief