Wie schrijft onze koloniale geschiedenis? - De Balie i.s.m. Patricia D. Gomes

Wie schrijft onze koloniale geschiedenis?

Wie bepaalt en schrijft de zwarte bladzijden van onze Nederlandse geschiedenis? In samenwerking met historica D. Gomes organiseert De Balie een gesprek met activisten, grass-roots organisaties en instellingen die zich met het koloniaal- en slavernij verleden bezighouden.

De afgelopen jaren is er in Nederland steeds meer aandacht gekomen voor het slavernij- en koloniale verleden van Nederland – een discussie die gestart is door activisten en grass roots organisaties. Steeds meer historische en culturele instellingen zetten zich in om dit deel van de Nederlandse geschiedenis te onderzoeken en te verspreiden. Toch heerst er onder de aanjagers van deze discussie onvrede, omdat ze moeilijk toegang krijgen tot deze gevestigde instellingen die zich met deze geschiedenis bezighouden: denk aan banen, subsidies en opdrachten.

Op 22 juni brengen we activisten, grass-roots organisaties, subsidieverstrekkers en instellingen bij elkaar en gaan we in gesprek over de uitdagingen en concrete oplossingen. Tegen welke hindernissen lopen alle partijen aan? Hoe gaan we op inclusieve wijze de dialoog aan met ons verleden?

Dit programma is een samenwerking tussen Patricia D. Gomes en De Balie

Klik hier voor evenement op website van De Balie. 

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam

Evenement Details

Datum 22-06-2019 20:00
Einddatum 22-06-2019 23:55
Locatie Amsterdam, De Balie

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Binckhorstlaan 117
2516 BA Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief