Wiki Goes Caribbean Nieuwjaarsbijeenkomst – Dutch Caribbean Book Club Dutch Caribbean Book Club i.s.m. Nationaal Archief

Wikipedia is een internet-encyclopedie met als doel iedereen, waar ook ter wereld, vrije toegang te geven tot alle menselijke kennis. Het is het grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie ooit. De Nederlandstalige Wikipedia beschikt over bijna twee miljoen artikelen. Dagelijks groeit Wikipedia met circa 135 nieuwe artikelen dankzij de inzet van meer dan tweeduizend vrijwilligers.

Maar wist u dat de onderwerpen die erop staan grotendeels gericht zijn op Europa en de westerse wereld? En dat nog veel informatie over o.a. Suriname en het Caribisch gebied (voormalige Nederlandse Antillen en Aruba) mist? Dutch Caribbean Book Club, Wikimedia Nederland, en het Nationaal Archief willen hier met het project Wiki Goes Caribbean (WGC) verandering in brengen, en daar kunt u een belangrijke rol in spelen!

Graag nodigen wij u daarom uit voor:

Wiki Goes Caribbean Nieuwjaarsbijeenkomst
dinsdag 18 februari van 15.00 tot 18.00 uur
Nationaal Archief in Den Haag

Tijdens deze bijeenkomst vertellen we u graag meer over hoe Wikipedia werkt, wat de aandachtsgebieden zijn en hoe we met elkaar hieraan kunnen werken. Daarnaast willen we graag met u in gesprek: Hoe kunnen we met elkaar de informatie over Suriname en het Caribisch gebied op Wikipedia en Wikimedia Commons (de beeldbank van Wikipedia) uitbreiden en/of verbeteren? We sluiten af met een informele borrel met hapjes en drankjes.

Reserveer 18 februari alvast in uw agenda en meld u aan door een e-mail te sturen naar . Na uw aanmelding sturen wij u meer informatie over het programma en de locatie. Heeft u in uw netwerk andere personen die mogelijk geïnteresseerd zijn om deze bijeenkomst bij te wonen, stuurt u deze e-mail dan graag aan ze door!

Meer weten over het project Wiki Goes Caribbean? Kijk op de website.

Evenement Details

Datum 18-02-2020 15:00
Einddatum 18-02-2020 18:00
Locatie Den Haag, Nationaal Archief

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Haagsche Hof, unit D212
Parkstraat 83
2514 JG Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief