Actualiteiten

10 jaar aanslag op Koningshuis, Ocan gedenkt de slachtoffers.

30 april 2019

Screenshot Terugblik aanslag Koninginnedag 2009 NOS Ocan Caribisch Apeldoorn

Foto: screenshot NOS rapportage 'Terugblik: aanslag Koninginnedag 2009'


Inmiddels een lange traditie, hebben duizenden mensen overal in het Koninkrijk zich jaarlijks ingezet op Koninginnedag, en later Koningsdag om het publiek een mooie dag te bezorgen.

Op 30 april 2009 gebeurde in Apeldoorn het ondenkbare. In de Gelderse stad waar de Oranjes aanwezig waren om Koninginnedag te vieren pakte het volk groots uit. De zonnige en feestelijke dag veranderde in een oogopslag in een van de donkerste dagen uit de geschiedenis van ons Koninkrijk toen een auto op de menigte op straat inreed. Velen van ons zagen het live op televisie gebeuren, zagen het later via de media of leerden via anderen over de gebeurtenissen. Er heerste ongeloof in Nederland en op de eilanden. Trauma alom.

Onder de zeventien gewonde en zeven dodelijke slachtoffers bevonden Caribische Nederlanders die onder andere speciaal naar Apeldoorn waren afgereisd om bijvoorbeeld op te treden. Vandaag staan het Bestuur en medewerkers van Stichting Ocan stil om de slachtoffers van de aanslag op het Koningshuis te gedenken.

Openbare herdenking

Naast een besloten bijeenkomst is er vandaag tussen 16.00 en 19.00 uur voor het publiek gelegenheid om stil te staan bij de gebeurtenissen in de Grote Kerk in Apeldoorn.

Rapportage Omroep Flevoland

Op 27 en 28 april zond Omroep Flevoland een ontroerende rapportage genaamd ‘Dansen voor de Koningin’ uit over de nabestaanden van de omgekomen Curaçaose Almeerder Wilfrido Plantijn. Dit is nog terug te kijken op de website van de omroep

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief