Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Aankondiging: OidW conferentie ‘Je bent nooit te oud om te beginnen'', do. 6 april 2017, Den Haag

22 maart 2017

NOOM project Ouderen in de Wijk Ocan
Vooraankondiging 
Conferentie ‘Je bent nooit te oud om te beginnen’ donderdag 6 april 2017 in Den Haag

Donderdag 6 april 2017 organiseren de G-4 bibliotheken als onderdeel van het project Ouderen in de Wijk (OidW) de conferentie ‘Je bent nooit te oud om te beginnen’.De conferentie vindt plaats van 10:30 – 17:00 uur in de Centrale Bibliotheek Den Haag.

Centrale thema’s zijn: Empowerment van Kwetsbare Ouderen in de wijk; Wat kan de bibliotheek voor ouderen betekenen; Is de bibliotheek acteur of regisseur in de samenwerking met partners in de wijk; Wat betekent het nieuwe werken voor de bibliotheekmedewerker; Welk programma-aanbod sluit aan bij de vragen en behoeften van de ouderen. 

De conferentie start voor de lunch met een bijdrage van Anja Machielse: bijzonder hoogleraar aan de Universiteit voor Humanistiek over “Empowerment van Kwetsbare Ouderen in de wijk” en een presentatie over de nieuwe rol van de “community librarian” in de bibliotheek van de toekomst. Na de lunch zijn er twee rondes met workshops met presentaties over de nieuwe “outreachende” rol van de bibliotheek voor ouderen en workshops met voorbeelden van samenwerkingsprogramma’s met o.a. cultuurprojecten gericht op ouderen. 

De OidW conferentie ‘Je bent nooit te oud om te beginnen’ is bedoeld voor OidW projectmedewerkers, G-4 bibliotheekmedewerkers, OidW lokale- en wijkpartners; landelijke OidW partners,G-4  beleidsmedewerkers en andere belangstellenden. 

Het definitieve programma komt binnen een week beschikbaar, maar u kunt zich nu reeds aanmelden op: 

Meer info: Ed Klute, programmaleider Ouderen in de Wijk, tel. 030 230 22 40

“Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief