Afgelopen oktober won een team filmmakers van Bonaire de titel 'beste film' tijdens 48 Hour Film Project Curaçao. Nu mogen zij Curacao en Bonaire vertegenwoordigen in het grootste internationale competitie & filmfestival, dit jaar gehouden in Atlanta, Georgia, V.S. Donderdagmiddag wordt de korte film vertoond in Atlanta. Gedurende deze hele week worden winnende films van alle 128 deelnemende steden van verschillende landen vertoond. Deze films gaan de strijd aan voor prijzen in verschillende categorieen, van geldprijzen tot vertoningsmogelijkheden bij het Cannes Film Festival.

48 Hour Film Project

Gedurende 48 Hour Film Project produceren tussen de 10 en 20 teams binnen 1 weekend ieder een eigen korte film. Al het creatieve werk – schrijven, filmen, geluid en montage – moet worden afgerond binnen 48 uur, beginnend op vrijdagavond om 19:00 uur, en eindigend op zondagavond om 19:00 uur. In de daaropvolgende week worden alle korte films vertoond in Teatro Luna Blou en kiest een vakjury winnaars in verschillende categorieen.

48 Hour Film Project

Hoe kan een team uit Bonaire op Curaçao winnen?

Afgelopen oktober deden 13 teams mee tijdens het 48 Hour Film Project. Een van de teams was afkomstig van Bonaire. De regels van 48 Hour Film Project staan deelname vanuit een andere locatie toe zolang er een team captain aanwezig is op de plek van organisatie.  Team BYOF van Bonaire had hun team captain op Curaçao.  Niet alleen was dit team op tijd met het inleveren van de film, zij wonnen ook de titel 'Beste Film'.

 

Filmapalooza

Met deze titel wonnen zij de wisselbeker, een aantal andere prijzen en de mogelijkheid om de competitie in Atlanta aan te gaan met alle andere winnaars van andere steden en landen. Prijzen die zij kunnen winnen zijn $5000, en de mogelijkheid om op Cannes Film Festival vertoond te worden. Of ze daar ook in de prijzen vallen is de vraag. Hun korte film gaat namelijk letterlijk de competitie aan met winnaars van New York, Parijs, Amsterdam, Tokyo, Melbourne, Buenos Aires, Nairobi, en alle andere winnaars. Filmapalooza -  zo heet de internationale eindcompetitie van de lokale 48 Hour competities – wordt afwisselend elke twee jaar in Hollywood gehouden of een gaststad in de V.S.. Deze keer viel de keuze voor Atlanta, bekend als 'filmmaking capital of the Eastern United States' en 'Home of the walking dead' [horror drama series], zo vermeldt de organisatie op de website. Reggisseur Ernest Dickerson van Dubbelspel - recentelijk verfilmd op Curaçao -  is één van de reggiseurs is van de serie 'The Walking Dead'.

 index 48 Hr

Bonaire Youth Outreach Foundation (BYOF) ta bai Atlanta!

Hoewel de film van het winnende team van Curaçao gespeeld wordt in de V.S., moet het team zelf hun reis financieren. Samen met producer van 48HFP Curaçao heeft Dennis Martinus van Team BYOF gezocht naar sponsoren om deze ervaring om naar Atlanta te gaan mogelijk te maken voor het team. Dit is helaas niet gelukt. Vanwege productiewerkzaamheden van de teamleden voor een documentaire hadden zij voldoende geld over om zelf te investeren om toch 3 teamleden naar Atlanta te kunnen sturen. Het team voelt zich echt de underdog in Atlanta. Tot twee weken voor het project in oktober wisten ze niet of ze mee zouden gaan doen. Vanwege sponsorship kon hun deelnamefee betaald worden. Met hun winst van de competitie in Curaçao bewijzen ze het belang van sponsorships voor jongerenteams of deelnemers met weinig middelen. De bijdrage van Stichting Ocan, AR Agencies, en Mediaschool Curaçao maakten het dit team mogelijk om hun ware talent als beste team te ontdekken, en hun te helpen brengen waar zij nu zijn!

 

Met het uitgangspunt dat zij van alles kunnen leren van andere filmmakers, en filmprofessionals in de V.S. gaan zij iedereen op de hoogte houden via social media, foto's maken en documentairemateriaal schieten, met als doelstelling om kennis terug te brengen naar de eilanden. Dit draagt bij aan de doelstelling waarmee 48 Hour Film Project in het leven is geroepen, namelijk om de locale 'film scene' in Curaçao te helpen vormen.

 

48 Hour Film Project ABC

Er zijn reeds gesprekken met 48 Hour Film Project om het project ook naar Aruba en Bonaire te brengen. Eén van de voorwaarden om het project te organiseren is dat een redelijke hoeveelheid teams kan deelnemen. Net als op Curaçao, zijn Aruba en Bonaire veel dunner bevolkt dan bijvoorbeeld een New York, Parijs en andere steden die het project ook organiseren. Producer Ramses Petronia heeft toestemming gekregen om mogelijkheden te onderzoeken en promotie te starten op Aruba en Bonaire, met de doelstelling om het project in de toekomst ook daar te gaan organiseren. 

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief