Actualiteiten

De genomineerden van de Pearls of the Dutch Caribbean Prof Volunteer Edition zijn bekend!

18 oktober 2018

Logo DC Pearls PROF VOLUNTEER EDITION Ocan Caribisch


Aanstaande zaterdag vindt voor de vijfde keer de Awardsuitreiking 'Pearls of the Dutch Caribbean' plaats. Dit jaar staat de felbegeerde awardsuitreiking volledig in het teken van de 'The Prof Volunteer'. 

 

Stella Beaumont DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Stella Beaumont
is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'.


Maak kennis met Stella Beaumont:

Stella Beaumont is jaren actief geweest in de onderwijs en werd in Nederland al snel het aanspreekpunt en coach voor ‘Antilliaanse’ jongeren. Sinds haar pensioen houdt ze zich bezig met vrijwilligerswerk vooral ter ondersteuning van senioren. Zij is lid van een cliëntenraad van een organisatie in Den Haag, die toeziet op de juiste besteding van overheidssubsidie. Ook heeft zij gewerkt als vrijwilliger voor de stichting Participatie en Emancipatie Professionals, voorheen het HOF. Deze stichting brengt organisaties in contact met vrijwilligers en zorgt eventueel voor scholing van die vrijwilligers. Deelnemers krijgen een cursus talentontwikkeling met vragen als wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik dat bereiken. Ze leren wat hun kwaliteiten en talenten zijn door in gesprek te gaan met anderen. Stella is ook vrijwilliger geweest bij het Haags Antilliaans Arubaans Beraad.

Zij adviseert graag jongeren om vrijwilligerswerk te doen. Het helpen van mensen vindt ze belangrijk.


Martesano Biliosa DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Martesano Biliosa is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'. 


Maak kennis met Martesano Biliosa:

Martesano Biliosa is zelfstandig jongerenwerker en zet zich voornamelijk in voor jongeren uit Den Haag, Rotterdam en omgeving. Hij is de oprichter van stichting Click Jongeren. Click probeert erachter te komen wat de jongeren motiveert, welke opleiding bij hen past en waarom het niet lukt om hun doel te bereiken. Ook signaleren ze richting de opleidingen wat de daadwerkelijke oorzaken zijn van verzuim en vroegtijdig schoolverlaten. Sinds 2012 houdt Martesano zich bezig, met het terugdringen van het verzuim op het ROC Mondriaan in Den Haag en sinds 2016 ook op het Albeda College in Rotterdam. Zijn taak als jongerenwerker is om de jongeren te ondersteunen en te begeleiden bij hun persoonlijke en sociale ontwikkeling. Martesano heeft hart voor dit werk waarbij hij wordt bijgestaan door een aantal toegewijde vrijwilligers. Hij probeert in zijn aanpak datgene te doen wat jongeren het meest aanspreekt om hen zo te betrekken bij bepaalde onderwerpen. Martesano doet dit alles met veel liefde voor de Caribische jongeren. Momenteel is Martesano bezig een Click jongeren op Bonaire op te starten.


Roberto Veira de Carvalho NIEUW

Roberto Veira (Tόny) de Carvalho
is een van de genomineerden voor de categorie van 'All-round Volunteer Award'. Maak kennis met Roberto Veira (Tόny) de Carvalho:

Tόny heeft nadat in 2012 het minderheden beleid is afgeschaft en het welzijnswerk voor specifieke groepen weg viel, op eigen kracht een spreekuur en ondersteuningspunt voor in eerste instantie de Kaapverdische doelgroep opgericht. Tόny heeft als achtergrond maatschappelijk werker en heeft vanuit zijn netwerk meerdere maatschappelijke werkers bereidt gevonden om zich vrijwillig in te zetten voor de doelgroep, in het bijzondere ouderen die de taal en bureaucratie niet snappen. Inmiddels komen ook andere groepen voor ondersteuning bij het ondersteuningspunt in Post West in het nieuwe

Westen.Tόny heeft de activiteiten ondergebracht in een Stichting genaamd Azaguas. Tόny richt zich vooral op de kwetsbare doelgroepen met multi-problemen en biedt hulp in de wijk. Hij organiseert jaarlijks een voetbaltornooi voor deze doelgroepen. In zijn activiteiten wordt hij ondersteund door ongeveer 20 vrijwilligers die vanuit hun beroep zich inzetten voor deze doelgroepen.


Ruthmila Cecilia DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch


Ruthmila Cicilia is een van de genomineerden voor de categorie van 'All-round Volunteer Award'.


Maak kennis met Ruthmila Cicilia:

Vanuit haar hart heeft initiatiefneemster Ruthmila Cicilia de stichting Zorgcocon Kwido pa Anciano opgezet. Na diverse studies op sociaal, pedagogisch en psychisch gebied heeft ze gekozen om te werken in de gezondheidszorg, met name de thuiszorg. Na een grondig onderzoek naar voorzieningen voor dementerende Caribische ouderen wist ze wat er in Rotterdam ontbrak: een kleinschalige woonvorm voor deze doelgroep van 65 jaar en ouder. Sindsdien is zij zich gaan inzetten om een kleinschalige huisvesting te realiseren voor ouderen met een Caribische achtergrond die in Nederland woonachtig zijn, en het is gelukt. Ruthmila zet zich daarnaast met hart en ziel in voor senioren vooral in Rotterdam. Zij organiseert allerlei activiteiten om deze groep een mooie dagbesteding te geven. Bijvoorbeeld iedere jaar organiseert zij een busreis met de senioren naar de 50Plus beurs. Zij wordt hierbij bijgestaan door een substantiële groep van vrijwilligers, waarbij zij elk jaar haar waardering over hun inzet laat blijken. Maar niet alleen voor senioren zet Ruthmila zich in. Zij is begaand met zwakkeren in de samenleving en wordt vaak opgeroepen bij problemen als bijvoorbeeld een jonge gezin op straat dreigt terecht te komen. Zij zet zich onvermoeibaar in om al deze mensen bij te staan al moet zij stad en land afreizen hiervoor en dat doet zij allemaal vrijwillig, vanuit haar passie om op te komen voor ‘kwetsbaren’ in de samenleving.


Samantha Gooding DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch

Samantha Gooding
is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Innovative Volunteer Award'. Maak kennis met Samantha Gooding:

Samantha Gooding is een enthousiaste en positief ingestelde netwerker die anderen graag met elkaar in contact brengt om samen te groeien. Vanwege haar passie voor netwerken en het verbinden heeft ze een bewuste keuze gemaakt om de studie HRM te gaan volgen. Samantha vind het ontzettend leuk om dagelijks met mensen in contact te komen en hen te helpen naar de volgende stap in hun carrière. Momenteel is Samantha fulltime ondernemer en in haar vrije tijd doet ze vrijwilligerswerk bij Stichting Werkbank Drechtsteden. Als vrijwilliger bij de Werkbank staat zij klaar om anderen te ondersteunen in hun zoektocht naar een baan. Ze helpt met o.a. het optellen van een motivatiebrief, het pimpen van cv’s (letterlijk en figuurlijk) en doet een LinkedIn checks. Samantha is onderdeel van een team met allemaal een achtergrond in de arbeidsbemiddeling die grats twee avonden per week vrijwillig personen ondersteunen bij hun zoektocht naar nieuwe uitdagingen in hun loopbaan. Samantha wil graag zoveel mogelijk (kwetsbare) mensen in de Drechtsteden aan betekenisvol werk te helpen en/ of ze een stapje verder te helpen op de participatieladder.


Damien Juliana DC Pearls of the Dutch Caribbean


Damien Juliana is een van de genomineerden voor de categorie van 'All-round Volunteer Award'.

 

Maak kennis met Damien Juliana:

Damien Juliana ging als twintigjarige naar Nederland om maatschappelijk werk te gaan studeren want het willen helpen van anderen was zijn passie. Damien ging daarna psychologie studeren, en Gestalt-therapie met rouwverwerking als eindscriptie. Naast het studeren had hij een baan bij Traverse als woonbegeleider voor de project Direkshon. In 2004 heeft hij Stichting: Een Nieuw Begin (ENB)opgericht. ENB richt zich op het begeleiden van Antilliaanse (criminele) jongeren en volwassen met een problematische gedrag. In 2010 heeft hij Vinden & Binden zorg en welzijn opgericht. Vinden en Binden staat voor interculturele begeleiding van jongeren en volwassen met psychiatrisch en psychologische problemen. Zijn roeping is de ander onbaatzuchtig helpen. Hij wilt helpen zonder te kijken naar de kleur, cultuur, afkomst, raas, status, referenties, geaardheid, of leeftijd. Dus helpen zoals het bedoeld is om te helpen. Jezelf wegcijferen ten gunste van de ander. Dit vanuit de onhoorbare roep dat hij er mag zijn voor de ander zonder dat de ander het aangeeft. Dit alles helemaal vrijwillig. De 4 pilaren van Damien zijn: eerlijkheid, openheid, rechtvaardig en transparantie. Voor velen is Damien een gepassioneerde bron van inspiratie en hij weet anderen zo aan te spreken, te activeren, dat zij dit ook zo zijn gaan vinden. Door zijn inzet en de vrijwilligers die hem hierbij ondersteunen heeft hij velen kunnen ondersteunen in hun zoektocht naar een beter leven.


Monique Lopes DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch

Monique Lopes
is een van de genomineerden voor de categorie van 'Innovative Volunteer Award'.

Maak kennis met Monique Lopes:

Monique Lopes is een paar jaren geleden haar project (Um Bom Dia Feliz) begonnen om Dementerende (Kaapverdische) ouderen in verzorgingshuizen op te zoeken. Ze organiseert voor ouderen in verzorgingshuizen een onvergetelijke dag met veel muziek (bijna alle Kaapverdische artiesten en muzikanten hebben inmiddels meegedaan) en heel veel lekker hapjes en gerechten. Het is bekend dat bij ouderen die dementeren specifieke klanken (muziek) en smaken (eten) een heilzame werking heeft. Het project heeft inmiddels landelijke bekendheid gekregen via tv en wordt erg goed ontvangen. Wat als een project is begonnen is inmiddels uitgegroeid tot een Stichting met meer dan 50 vrijwilligers, die het eten maken maar ook komen helpen met het opdienen.


Maybell Manuel DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch


Maybell Manuel is een van de genomineerden voor de categorie van 'Innovative Volunteer Award'.


Maak kennis met Maybell Manuel:

Maybell Manuel is een charismatische persoon met veel passie voor media.

In 2015 maakte Maybell haar grootse debuut in de mediawereld als presentator van Somos Latinos, een productie van Dynasty Multimedia. Tijdens de periode dat ze Somos Latinos hostte, interviewde ze veel artiesten, zoals Daddy Yankee, Prince Royce en nog veel meer.
Als onderdeel van de familie Dynasty bleef ze deelnemen aan veel evenementen zoals Pal Mundo Festival in Nederland en Antilliaanse Feesten in België.
Vanwege haar passie voor media en de occasionele stagiairs die hun respectvolle mediadiscipline bij Dynasty Multimedia zouden beoefenen, groeide haar interesse in het begeleiden en instrueren van jonge medialiefhebbers.
Als een instructeur heeft ze veel studenten geïnstrueerd over hoe ze hun vaardigheden in media kunnen verbeteren. Dit is haar grootste focus geweest, door de jongere generatie de ins en outs van media te leren.


Soraima Martina DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Soraima Martina
is een van de genomineerden voor de categorie van 'The All-round Volunteer Award'.


Maak kennis met Soraima Martina:

Jarenlang zet Soraima Martina zich als vrijwilliger in voor de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam. In 2004 nam zij het initiatief voor de oprichting van de Rhamma-Ah Stichting, dat staat voor groei en bloei, bescherming en beschutting. De doelgroep van Rhamma-Ah bestaat uit kwetsbare groepen en individuen. De stichting is gericht op coaching, ontplooiing en begeleiding van Antilliaanse gezinnen in de Nederlandse samenleving. Enthousiasme en gedrevenheid kenmerken Soraima als een vrijwilliger ‘pur sang’. Door haar inzet, visie en doorzettingsvermogen draait Stichting Rhamma-Ah als vrijwilligersorganisatie inmiddels, zonder subsidie, op eigen kracht. In een paar jaar tijd is de stichting uitgegroeid tot een professionele vrijwilligersorganisatie die draait op ongeveer 45 vrijwilligers. Ongeveer 25 vrijwilligers zijn 3 á 4 dagen per week bezig met de verzorging van activiteiten. De Stichting investeert veel in de kwaliteit van haar vrijwilligers en freelancers door trainingen en opleidingen. Er worden veel activiteiten in de wijk verzorgd zoals ‘Happy Kroost Party’, Happy Kroost Kinder- en tienerclub, Inloopspreekuur voor mensen met vragen en problemen, Jongerensoos, Mannengroep Zacheus, dagbesteding, naailessen, ‘eat in’. Naast deze terugkerende activiteiten wordt er veel aandacht besteed aan trainingen voor de empowering van de meest kwetsbare personen met achterstanden en die in een sociaal isolement verkeren en/of hierin dreigen te geraken. Naast activiteiten initieert en voert Stichting Rhamma-ah ook projecten uit. Het pre-puber-preventie programma is één van de succesvolle projecten van Rhamma-Ah. Het programma daagt jonge pubers uit om actief na te denken over hun eigen toekomst en de dromen die zij graag willen waarmaken.Desiree Seraus Olbino DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Desiree Seraus-Olbino is een van de genomineerden voor de categorie van 'All-round Volunteer Award'.


Maak kennis met Desiree Seraus-Olbino:


Desiree Seraus-Olbino is geboren op Curaçao. Zij is een moeder van twee zoontjes van 5 en 7 jaar en is al 30 jaar woonachtig in Tilburg. 

Sinds februari 2018 heeft zij de stok overgenomen van Shahaira Martina die als voorzitster actief was in Antaru Tilburg. Desiree is een aantal jaren actief bezig in Antaru Tilburg, die dit jaar hun 15 jaar bestaan heeft gevierd. 
Werkgroep Antaru maakt zich sterk voor alle bewoners met alle nationaliteit van de kruidenbuurt in Tilburg. Dit doen ze vanuit een Curaçaose, Boneriaanse en Arubaanse achtergrond. Ze streven naar een leefbare buurt waar alle nationaliteiten zich thuis voelen. 
Om dit te bevorderen organiseren ze diverse creatieve , culturele, educatieve activiteiten en ook sportdagen. Een voorbeeld is het jaarlijkse oogstfeest. 
Hiernaast hebben ze in 2006 een seniorengroep opgericht : Antaru 55+ Eenmaal in de twee weken komt deze groep bij elkaar. In 2008 is de werkgroep door de gemeente Tilburg beloond en werd
Hiernaast hebben ze in 2006 een seniorengroep opgericht : Antaru 55+ Eenmaal in de twee weken komt deze groep bij elkaar. In 2008 is de werkgroep door de gemeente Tilburg beloond en werd verkozen tot vrijwilligers van het jaar.

Verder heeft Desiree een salsa dansschool gehad waar zij 3 jaar dansles gaf. Nu heeft zij nog steeds een dansgroep met de naam Vania Caraibe. De naam betekent: Caribisch God's geschenk. Zij bestaan uit leden afkomstig van Curaçao Bonaire en Aruba met de leeftijden tussen 23 en 50 jaar. Zij werken regelmatig samen met werkgroep Antaru en diverse vrijwilligers en instanties om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij met een swingende Caraïbische sfeer. 

Als ze even vrije tijd heeft bakt ze taarten en maakt ze hapjes op verzoek.

Haar levensmotto is: 

Think- Idea- Try-Do-Do again-And again-Keep on doing- To reach success!


Sigmund Pablo DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Sigmund Pablo is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'.


Maak kennis met Sigmund Pablo:

Sigmund Pablo is een dynamisch, komisch maar vooral behulpzame Young Professional. Hij is een talentvolle wiskundedocent met hart voor vrijwilligerswerk. Sinds zijn jonge jaren toen hij nog op Curaçao woonde was Sigmund bekend als ‘Mundje’ als vrijwilliger betrokken bij verschillende Stichtingen zoals; Famia Plania,Unidat di bario, Ayudo Social. Nu werkzaam en woonachtig in Nederland is werkt hij als vrijwilliger bij verschillende Stichtingen o.a bij het Oranje kruis als hulpverlener, Cultureel Werker bij Culture Clash 4U, hij is ook lid van Stichting Click en geeft gratis les aan studenten die steunlessen nodig hebben met hun bètavakken.


Lusmarina Pereira DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Lusmarina Pereira
is een van de genomineerden voor de categorie van 'Innovative Volunteer Award.


Maak kennis met Lusmarina Pereira:

Lusmarina Pereira is van beroep Schoonheidsspecialiste. Zij heeft sinds klein geleerd om haar medemens te helpen. Lusmarina heeft haar eigen schoonheidssalon met specialisatie als nagelstylist. Zij weet dat als geen ander, dat vrijwilligerswerk niet altijd gebonden hoeft te zijn aan een organisatie of instantie. Zij besloot via haar eigen bedrijf mensen die het minder breed hebben vrijwillig te helpen.
Lusmarina geeft regelmatig gratis behandelingen aan mensen die een behandeling niet kunnen betalen. Zij komt in contact met deze doelgroep via andere personen, instanties en zelfs via internet. Regelmatig wordt zij door instanties en onafhankelijke mensen benaderd om te helpen door het leveren van haar diensten. Bij Lusmarina draait het niet altijd om het geld, maar ook om haar medemens.Lusmarina is heel actief met social media en geeft regelmatig giveaways weg en kortingen op de behandelingen. Daarnaast is Lusmarina heel behulpzaam. Zij is ervan overtuigd dat wanneer je een ander helpt, je dubbel of zelfs driemaal wordt gezegend. Lusmarina staat altijd klaar om anderen te helpen en zal als inspiratie dienen voor anderen om hun medemens ook te helpen.


Jack Rasmijn DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch

Jack Rasmijn is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'.


Maak kennis met Jack Rasmijn:

Jack Rasmijn is al op leeftijd, maar gaat onvermoeibaar door met zich in te zetten als vrijwilliger. Al tientallen jaren zet hij zich als vrijwilliger in voor diverse stichtingen en commissies. Hij was onder andere in ouderen commissie en in de medezeggingsraad van scholen, hij was ook secretaris migranten omroep en 15 jaren heeft hij in de cliëntenraad thuiszorg den haag-meavita gezeten. Doordat hij zo toegewijd is en zich ook goed kan verdiepen in verschillende dossiers is hij gevraagd om in de cliëntenraad van SVB Nederland zitting te nemen. Dat heeft hij 4,5 jaar gedaan. Momenteel is Jack nu secretaris/penningmeester bij Stichting Platform Allochtone Ouderen (PAL). Deze Stichting komt op voor de belangen van Allochtone Ouderen en organiseren allerlei activiteiten om de ouderen te voorzien van actuele informatie die nodig is voor hun welzijn. Ook worden er culturele activiteiten georganiseerd voor deze doelgroep en degene die zoveel mogelijk deze activiteiten help organiseren, maar vooral promoten is Jack. Jack is door zijn vele vrijwilligerswerk en zijn honger naar kennis een levende encyclopedie geworden waar velen van kunnen leren. Daarnaast geeft Jack ook basistrainingen voor bestuurders. Jack zegt altijd dat hij er pas mee ophoud wanneer zijn lichaam dat zegt om te doen.


Pasito Stroop DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch


Pasito Stroop is een van de genomineerden voor de categorie van 'The All-round Volunteer Award'.

Maak kennis met Pasito Stroop:

Pasito Stroop doet zet zich al jaren in voor het vrijwilligerswerk. Zowel op Curacao als in Nederland blijft hij zich inzetten voor zijn medemens. Op Curacao is hij o.a. actief geweest in de wijk Wishi Marchena en is ook de medeoprichter van Fundashon en buurtcentrum Wishi Marcehen en ook medeoprichter Unidat di Bario. Pasito zet zich niet alleen in als vrijwilliger voor de bestrijding van armoede, maar komt als vrijwilliger ook op voor de belangen van bewoners en burgers door bv. het voeren van actie tegen milieuvervuiling van Isla en het privé maken van strand bij Piscadera. In Nederland is hij doorgegaan zich in te zetten voor de samenleving. Hij is medeoprichter en bestuurslid van Vereniging Antillianen en Arubanen in Capelle (VAAC) en SAAB. Ook is hij lid Raad van Advies Sociaal Domein Capelle a/d IJssel en bestuurslid mensen en is ongeveer 10 jaar voorzitter van VAAC. Doelstelling van de stichting personen ondersteunen bij het integreren in de Nederlandse samenleving. Zij hebben wekelijkse activiteiten zoals training van een brassband, kerkelijke activiteiten. Ook hebben zij een inloopspreekuur waarbij mensen terecht kunnen met hun problemen en zij geholpen of doorverwezen worden naar de regulier hulpverleningsinstanties. Pasito is ook initiatiefnemer van het project ‘Dios Su amor’. Het project houdt zich bezig met het begeleiden en ondersteunen van mensen die op verschillende levensgebieden zijn vastgelopen. Het fungeert als brug tussen de verschillende instanties en de hulpbehoevenden. Daarnaast is Pasito zeer begaand met het lot van jongeren. Hij probeert jongeren dusdanig te ondersteunen en te begeleiden dat zij niet in het criminele circuit terecht komen. Binnen de Caribsche-Nederlandse gemeenschap in Capelle a/d IJssel, maar ook op Curaçao is Pasito een bekende, doordat hij vaak als brug fungeert tussen de verschillende instanties en hulpbehoevenden. Hij zet zich in om mensen perspectief te bieden, waar er geen hoop lijkt te zijn. Hij organiseert daarnaast ook jaarlijkse evenementen zoals de Dia di Bandera van Curaçao. Pasito vindt het belangrijk dat er meer verbondenheid is tussen de verschillende culturen. Hij wordt bijgestaan door ongeveer 50 vrijwilligers voor de verschillende activiteiten.
Gloria Summerville 2 DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Gloria Summerville is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Innovative Volunteer Award'.


Maak kennis met Gloria Summerville: 

Het Rode Lint in Rotterdam is een initiatief van Gloria Summerville. Gloria doet baanbrekend werk. Ze woont en werkt in Nederland en heeft met haar campagnes haast de wereld bereikt. Door gebruik te maken van sociale media probeert ze mensen en organisaties buiten Nederland te mobiliseren om alle taboes met betrekking tot HIV/AIDS te doorbreken. De impact die Gloria heeft in Suriname met name de zwarte bevolking is ongelooflijk groot. Maar ook haar vrijwilligerswerk in Nederland is voor velen bekend geworden en wordt zij gezien als voorbeeld voor velen. Ondanks dat zij geen grote donaties ontvangt, gaat zij door met haar missie. Gloria heeft een intense verlangen om mensen te helpen. Gloria heeft haar stichting Het Rode Lint geheel vrijwillig opgezet. Een plek: om informatie te delen, onze denkwijzen te veranderen, taboes te doorbreken en isolement tegen te gaan. Een plek waar men zichzelf kan zijn en tips krijgt over hoe men zichzelf het beste kan verzorgen. Het Rode Lint  is er voor iedereen met en zonder HIV. Gloria wordt in haar werk bijgestaan door vrijwilligers, maar is ook op zoek naar meer vrijwilligers om samen met haar dit werk te dragen.
Charlie Walter DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Fenelon Walter is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'.

 

Maak kennis met Fenelon Walter:

Fenelon beter bekend als Charlie Walter is een bekende naam onder de jongeren en de Antilliaanse gemeenschap van Rotterdam Zuid. Charlie heeft een groot hart voor zijn gemeenschap en zet zich al meer dan 21 jaar in voor het helpen van mensen binnen zijn gemeenschap waaronder vooral jongeren. Als barbier heeft hij over de jaren heen heel veel jongens mogen verzorgen van leuke kapsels. Door middel van knipbeurten probeert hij deze jongens te helpen en waar mogelijk ondersteuning te bieden. Denk hierbij aan advies of motivatie voor problemen en obstakels die zij thuis of in hun sociale omgeving tegenkomen. Naast zijn passie voor het helpen van mensen om zich heen is Charlie ook voorganger van een kleine kerkelijke gemeenschap in Rotterdam. Uiteindelijk heeft zijn verlangen om mensen te helpen ertoe geleid dat hij de Stichting 2 For Together in 2018 heeft opgericht. De stichting richt zich op het helpen van minderbedeelde en hun voorziet in hun primaire levensbehoeften. Op deze manier wilt Fenelon nog vele jongeren en mensen in zijn gemeenschap bereiken en helpen.   


Jacintho Zimmerman DC Pearls of the Dutch Caribbean Ocan Caribisch 

Jacintho Zimmerman is een van de genomineerden voor de categorie van 'The Prof Volunteer Award'.


Maak kennis met Jacintho Zimmerman: 

Jacinto Zimmerman is de voorzitter van Vereniging Nos Mundu.

'Nos Mundu' betekent letterlijk 'Onze Wereld' en is een Curaçaos, Arubaans & Caribische vereniging met als doelstelling de Caribische gemeenschap in Eindhoven en regio te stimuleren om gezamenlijk actief bezig te zijn binnen de samenleving van Eindhoven en omgeving. Zij streven ernaar dit doel te bereiken door activiteiten op sociaal, cultureel en sportief gebied te organiseren en door met verschillende instanties in Eindhoven en omgeving samen te werken. Tevens heeft Jacinto en zijn Stichting het streven om de Nederlandse bevolking te laten kennismaken met de warme en hartelijke cultuur van Curaçao, Aruba en het Caribisch gebied. Jacinto is wat dat betreft een bruggenbouwer, die erg gericht is op verbinding. Daarom zorgt hij ervoor dat hij op de hoogte blijft van wat zich in de gemeenschap afspeelt en anticipeert hierop door het initiëren van activiteiten gericht op de behoeftes van de inwoners van Eindhoven en omgeving. Jacinto werkt graag samen met andere organisaties samen. Hij heeft twee keer een Lichtparade georganiseerd in Brabant. Jacinto vindt dat dit staat voor: samen ergens voor gaan én voor staan". Wat hem betreft staat de Lichtparade ook voor vrede, bevrijding en verdraagzaamheid." Juist deze overtuiging heeft er ook voor gezorgd dat hij ook met andere organisaties aandacht besteedt aan de dag van de Vrede.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief