Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Film: 'Sensei Redenshon' van filmregisseur German Gruber Jr. 24 september in première gegaan

25 september 2015

Sensei Redenshon Ocan PatheVoor het eerst in 20 jaar is er weer een Curaçaose speelfilm die in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Sensei Redenshon is een geheel Papiamentstalige productie, met acteurs van het eiland en is geheel gedraaid op Curaçao. Deze debuutfilm van German Gruber Jr. heeft de afgelopen weken een aantal voorpremières gehad in Nederland, en beleeft 24 september zijn officiële release in Pathé.

 

Sensei Redenshon is een intiem portret van een pijnlijke vader-zoonrelatie tegen de achtergrond van het Curaçao van nu. Sensei Redenshon is de eerste volledig in Papiamentu gesproken lange speelfilm met een bioscooprelease op Curaçao, Aruba en Bonaire. 

Sensei Redenshon
Na een noodlottig ongeval in de wereld van de illegale straatgevechten en gokken, wordt Sandro veroordeeld tot tien jaar celstraf. Hij moet zijn enige zoon Shendel achterlaten. Wanneer Sandro tien jaar later vrijkomt, wil hij niets anders dan de verloren jaren met zijn zoon inhalen. Shendel is echter in de voetsporen van zijn vader getreden heeft geen behoefte aan contact met zijn vader. Om zijn zoon op andere gedachten te brengen wordt Sandro ernstig op de proef gesteld.  

SenseiRedenshonfilmsceneSpeelfilmdebuut
Sensei Redenshon is het speelfilm debuut van German Gruber Jr.. Hij is opgegroeid op Bonaire en Curaçao en volgde zijn filmopleiding in Nederland. Na zijn korte examenfilm ‘E Leyenda di Buchi Fil’, die zich afspeelt tijdens de slavernij op Curaçao, was Gruber Jr. overtuigd van de vraag naar films met een lokaal karakter. Hij besloot op het eiland te gaan wonen om daar films te maken voor een Antilliaans publiek. German Gruber Jr. gelooft in de kracht van film: “Doordat een publiek zich kan identificeren met de personages en situaties uit de film, krijgt het een zekere erkenning. Op Curaçao bestaat de kans hiertoe tot op heden nog te weinig.” German Gruber jr. is daarom vastbesloten méér films op het eiland te maken. “Ons team is nu bezig met een tv-serie voor een Curaçaose televisiezender en een scenario voor een nieuwe speelfilm is in de maak.” Sensei Redenshon was op Curaçao, en Bonaire een groot succes en raakte avond na avond uitverkocht. Nu is het de beurt aan Nederland. De positieve reacties op de voorpremières in Amsterdam, Tilburg en Den Helder doen de verwachting hoog oplopen. Sensei Redenshon draait vanaf 24 september in Pathé Arena in Amsterdam, Pathé De Kuip in Rotterdam en Pathé Spuimarkt in Den Haag.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief