Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Gezocht: deelnemers focusgroepgesprek Antilliaanse en Arubaanse mantelzorgers - aanmelden vóór 11 juni 2017

02 juni 2017


PEP logo Ocan mantelzorgUITNODIGING FOCUSGROEP ANTILLIAANSE en ARUBAANSE MANTELZORGERS

Ben jij een van de duizenden actieve burgers die langdurig en onbetaald  voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende familielid, buur of vriend zorgt? ‘Gewoon’ omdat je de ander het beste gunt, of omdat het je overkwam? Wat jij doet heet mantelzorg en mantelzorgers zijn belangrijk en bijzonder. Dat is natuurlijk fijn, maar mantelzorgen kan soms ook een beetje te veel zijn. Van migranten mantelzorgers is bekend dat mantelzorgaanbod niet altijd goed aansluit bij hun behoeften. Om deze praktijkervaringen goed in kaart te brengen, doet PEP in samenwerking met de Universiteit Leiden, onderzoek naar het gebruik en de vindbaarheid van mantelzorgondersteuning in Den Haag. 

Gezocht: Antilliaanse en Arubaanse mantelzorgers voor focusgroepen die input leveren over het gebruik en de vindbaarheid van het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Den Haag.

Soms heeft u als mantelzorger even tijd voor uzelf nodig. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan echter alleen als u de zorg op een verantwoorde manier kunt overdragen. Respijtzorg of vervangende zorg houdt in dat u de zorg tijdelijk overdraagt aan een ander. Dat kan in verschillende vormen.

Maar in hoeverre bent u bekend met de term respijtzorg? Maakt u gebruik van het mantelzorg ondersteuningsaanbod in Den Haag? Sluit die ondersteuning voldoende aan op uw mantelzorg behoefte? In een diverse stad als Den Haag willen we graag weten in hoeverre alle Hagenaars op de hoogte zijn van vervangende zorg. Om een zo representatief mogelijk beeld te krijgen, richten we ons specifiek op de vier grootste migrantengroepen uit onze stad. U wordt daarom van harte uitgenodigd deel te nemen aan dit onderzoek.

Focusgroepen

We willen graag met een groep van ongeveer 10 Antilliaanse en Arubaanse mantelzorgers in gesprek gaan over het gebruik en de vindbaarheid van het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers in Den Haag. We zijn benieuwd naar hoe het gesteld is met de ondersteuning van mantelzorgers in uw gemeenschap.

De  resultaten uit de focusgroep worden verzameld en gebruikt om de gemeente en organisaties te adviseren om verbeteringen aan te kunnen brengen. Deze verbeteringen kunnen ervoor zorgen dat mantelzorgers beter de zorg aan anderen over kunnen dragen.

Aanmelden en praktische informatie

U kunt zich aanmelden door vóór 11 juni 2017 een e‐mail te sturen aan

Vermeld daarbij uw naam en telefoonnummer. De focusgroep gesprekken vinden plaats in de 3de week van juni bij PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag. Als dank voor uw bijdrage krijgt u een cadeaubon.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking.

PEP Den Haag

Mei 2017Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief