Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Grootse verrassing voor John Leerdam, Ocan voorzitter onderscheiden door locoburgemeester Amsterdam

03 april 2017

 John Leerdam Amsterdamspeld Ocan Caribisch Nederland
AMSTERDAM--Tijdens de bijeenkomst van Vereniging Antilliaans Netwerk op vrijdagavond 31 maart 2017 in de Balie te Amsterdam  werd Ocan voorzitter John Leerdam, MFA aangenaam verrast door de organisatie van VAN. Leerdam verzorgde  op  deze avond een lezing. Tijdens het beantwoorden van een vraag uit het publiek werd hij door de organisatie onderbroken. Uit handen van locoburgemeester Kukenheim, die de zaal werd ingeleid, ontving Leerdam de Amstersdamspeld. Hij heeft de onderscheiding toegekend gekregen vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de culturele diversiteit in Amsterdam. 

Amsterdamspeld
De Amsterdamspeld is bedoeld voor Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal,maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. En voor personen die eenmalig een uniekeprestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.

Jarenlange inzet
Als directeur van het Cosmic theater bracht Leerdam (van 1996 tot 2003) spraakmakende theatervoorstellingen, onder andere het bekroonde ‘O.J. Othello’ over het leven van O.J. Simpson en de ‘Koningin van Paramaribo’ naar het boek van Clark Accord. Afgelopen jaar heeft hij als projectleider in samenwerking met het NiNsee de Black Achievement Month opgezet en de programmering mede inhoud gegeven. Ook was hij een van de initiatiefnemers van het Slavernijmonument in het Oostepark.  Leerdam bekleedde diverse bestuursfuncties.  Zo was hij van 1987 – 1989 lid van de Amsterdamse Kunstraad. In 1989 was hij medeoprichter van de VAN.  Hij was ook een aantal jaren cultuurwoordvoerder in de Tweede Kamer.

Meer samenwerking
In zijn betoog op 31 maart 2017 pleitte Leerdam voor meer samenwerking tussen Caribische belangenorganisaties in Nederland als tegengewicht voor de verrechtsing  in de samenleving. Zie artikel in de Amigoe, 1 april 2017, p. 5.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief