Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Ken Theater en vijf creatieve organisaties slaan de handen ineen voor "Spoken Arts".

04 juli 2016

Op vrijdag 15 juli presenteert Ken theater "Spoken Arts" in de Rotterdamse Schouwburg. Hierbij worden de disciplines Theater, Dans, Muziek, Visuals en Spoken Word samengevoegd tot één geheel. Ken Theater werkt hiervoor samen met Woorden Worden Zinnen, Paginagroots, Amanda Harput, Scapino Ballet Rotterdam en Sinfonia Rotterdam. Samen willen zij laten zien dat Rotterdam barst van de creativiteit en jong talent.

Zes toporganisaties hebben besloten om samen te werken, omdat zij van mening zijn, dat de kloof tussen jonge, culturele ondernemers en gevestigde partijen te groot is. Het doel van de samenwerking is, cultuurliefhebbers kennis laten maken met een vernieuwende vorm van kunst. Daarnaast willen ze een andere doelgroep bereiken, met name jongeren die weinig affiniteit hebben met kunst en cultuur. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij het programma "n'COR Viert de Stad" van Stichting de Verre Bergen, Het Huis van Asporaat en "Rotterdam viert de stad!"


Spoken Arts is een veelbelovend concept. "Spoken Arts bezit alles, wat kunst, kunst maakt" zegt Kenneth Asporaat (oprichter van Ken Theater). Vurige teksten, visuals, muzikaliteit en een combinatie van Hip-Hop, klassieke muziek en moderne dans. Dit allemaal door jong Rotterdams talent, onder begeleiding van professionals, waarbij de eindregie in handen is van Tjon Rockon. In februari 2016 heeft Ken Theater, tijdens de opening van het Museum Rotterdam, dit concept geïntroduceerd.

Naast de programmering in de Rotterdamse Schouwburg op 15 juli, presenteert Ken Theater op 27 juli nog een editie van "Spoken Arts" in het voorprogramma van David Murray feat. Saul Williams in De Doelen.

Spoken Arts
Datum: 15 juli 2016
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
Prijs: € 15,-
Tijd: 20:15 uur

Kaartverkoop: https://www.rotterdamseschouwburg.nl/agenda/5627/Ken_Theater/Spoken_Arts/
Dit project is onderdeel van Rotterdam viert de stad!. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamviertdestad.nl.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief