Actualiteiten

NiNsee organiseert ism Ocan en VAN de Tula Lezing in Parool Theater te Amsterdam

09 augustus 2019

Uitnodiging Tula Lezing 2019 NiNsee ism Ocan VAN

Het NiNsee organiseert in samenwerking met Ocan en de Vereniging Antilliaans Netwerk op 17 augustus a.s. in het Parool-Theater (Wibautstraat 131D, 1091 GL Amsterdam) de Tula Lezing. De lezing vangt aan om 19.00 uur.

De Tula Lezing 2019 wordt dit jaar verzorgd door de Gevolmachtigde minister van Curaçao, de heer Anthony Begina en de Erfgoedprofessional op het gebied van inclusiviteit, multiperspectiviteit en museologie Dyonna Benett. 

SPREKERS

De heer Begina vertegenwoordigt de Curaçaose regering bij officiële instanties in Nederland en in Europa en hij is het aanspreekpunt in Nederland voor de Raad van Ministers en de diverse ministeries en (semi)overheidsdiensten op Curaçao.

Dyonna Benett studeerde Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie in Amsterdam en heeft zichzelf ontwikkeld tot een Caribbean Community Coördinator gespecialiseerd in het bereiken en betrekken van gespecificieerde en (on)zichtbare doelgroepen.

TULA
Tula was een Curaçaose verzetsheld die in 1795 de leider was van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen.

THEMA
De Tula Lezing heeft als thema "Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá" (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren). Een persoonlijke reflectie op het fenomeen Tula en hetgeen waar deze verzetsheld voor stond.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief