Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Oproep: Caribsche Nederlanders, doe ook mee aan open calls gemeente Amsterdam voor een nationale museale voorziening voor het slavernijverleden

17 juli 2018

 20180715 gemeente AMS Bijlmerpark theater Ocan caribisch museum slavernij
Op zondag 15 juli heeft Stichting Ocan de publieke bijeenkomst georganiseerd door de gemeente in het Bijlmerpark Theater in Amsterdam Zuidoost bijgewoond.

Wethouders Rutger Groot Wassink (Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering) en Touria Meliani (Kunst en Cultuur en Digitale Stad, Personeel & Organisatie, Dienstverlening, Vastgoed, Archeologie, Monumenten en het stadsdeel Nieuw West) waren aanwezig.

De bijeenkomst diende als mogelijkheid om de achtergrond van de Call toe te lichten, informatie te verstrekken en de beoordelingscommissie voor te stellen. Velen hebben tijdens deze bijeenkomst de gelegenheid gehad hun suggesties te doen en vragen te stellen.

Als Ocan willen wij onze mensen aansporen om deze kans om een plan in te dienen serieus te nemen . Wij zijn ervan bewust dat er een sentiment leeft onder onze gemeenschap dat andere gemeenschappen het voortouw hebben genomen en dat Caribische Nederlanders niet een prominente rol zouden hebben in het debat en proces. Dit zou binnen onze gemeenschap demotiverend werken. “De nationale museale voorziening is bedoeld voor iedereen.”, dit benadrukt het feit dat de komst van een nationale museale voorziening voor het slavernijverleden ons ook aangaat en onze betrokkenheid eist. Eenieder die zich geroepen voelt mee te doen moet zich niet belemmerd of buitengesloten voelen.

Uw plan, dat volgens het voorgeschreven formaat van de gemeente dient te worden opgesteld, kan tot maandag 1 oktober 2018 16.00 worden ingediend. U dient uw plan elektronisch in door het te mailen naar . Wij adviseren u het Programma van Eisen voor de Call goed door te nemen.

Ocan voorzitter
John Leerdam, MFA

 

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief