Ocan dc pearls of the dutch caribbean


Op zaterdag 28 oktober 2017 vond de vijfde editie van Pearls of the Dutch Caribbean: Business Edition plaats bij Theater Diligentia te Den Haag. Het voorprogramma van deze editie met een accent op ondernemerschap was onze netwerkevent Let Us Shine i.h.k.v. Black Achievement Month 2017. Startende en bestaande ondernemers zijn bij elkaar gebracht om te netwerken en, in het bijzonder, het vieren van Caribisch Nederlandse ondernemerschap. Na deze avond zullen er nooit meer twijfels bestaan over de potenties en talenten van Caribisch Nederlandse ondernemers.

Het vieren en bekendmaken van Caribisch Nederlandse talenten staan centraal bij Pearls of the Dutch Caribbean. Tijdens de huidige editie was het geen uitzondering: Aspirerende en bestaande ondernemers vanuit verschillende professionele achtergronden, van Fitness en Life Coaching tot het oprichten van stichtingen en mediahuizen, werden bij elkaar gebracht om zo hun harde werk en talenten aan de wereld te laten zien.

De winnende ondernemers van deze exclusieve avond waren Carlton Manuel (The All-round Business Award), Shadeska Nicolina (The Innovative Business Award), Charis Kuwas (The Socially Responsible Business Award) en Lancelot Thompson (The People’s Choice Award). Nogmaals van harte gefeliciteerd aan alle genomineerden en winnaars van deze editie van Pearls of the Dutch Caribbean.

Pearls of the Dutch Caribbean was ook vereerd met de aanwezigheid van de Gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland dhr. Anthony Begina en de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport  Mw. Marilyn Alcala-Wallé van Curaçao, die op doorreis was naar Parijs voor de jaarlijkse UNESCO conferentie en het belangrijk vond om op de award ceremonie aanwezig te zijn. Beide bewindslieden gaven een korte toespraak waarin zij  alle genomineerden aangemoedigd  hebben om door te gaan met hun harde werk en waar zij ook de ‘big potential’ van onze kleine eilanden hebben erkend.

Het eerder aangekondigde portretten project van Ocan werd aan het einde van het award ceremonie programma gelanceerd. Het project krijgt de naam 'Ocan's Spotlight'. In de spotlight stond de 13-jarige kampioen worstelen Junior Mac Donald. Zijn doel is om naar de Olympische Spelen te gaan. De jonge atleet heeft meerdere titels op zijn naam.

Alle aanwezigen werden getrakteerd door een optreden van de jonge vocalisten Stephanie Everon en Jonathan Lindeborg begeleid door gitariste Lis Camelia. De trio kon op een daverend applaus rekenen.

De voorzitter van Ocan John Leerdam, MFA gaf tijdens zijn slotwoord aan dat er geweldig samen is gewerkt met verschillende organisaties waaronder de studentenorganisatie The Association of Dutch Caribbean Students maar zo ook Vereniging Antilliaans Netwerk.  ADCS is een vereniging gemaakt door en voor Caribisch Nederlandse studenten, met het oog op de ontwikkeling van zijn leden op intellectueel, sociaal, fysiek-welbevinden en filantropisch gebied.

De lijn en de visie voor de toekomst wil Ocan hiermee duidelijk maken dat je samen veel sterker bent dan alleen. Ook sprak hij zijn lof en dankbaarheid uit voor de steun van de Black Achievement Month (NiNsee), de Gemeente Den Haag, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en alle vrijwilligers die deze bijzondere dag tot een succes hebben gemaakt.

Benieuwd naar alle foto's van de exclusieve avond? Klik hier voor het Pearls of the Dutch Caribbean Facebookpagina.

 

 

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief