Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Persbericht Kick Out Zwarte Piet (KOZP)

22 april 2015

PERSBERICHT

Hoorzitting: beperking demonstratie Kick Out Zwarte Piet nationale intocht Gouda 2014

Donderdag 23 april 2015 vindt in Gouda de hoorzitting plaats over het bezwaar tegen het besluit van de burgemeester van Gouda om een beperking op te leggen bij de demonstratie van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op 15 november 2014.

Na de aankondiging van een vreedzaam protest tijdens de nationale Sinterklaasintocht in Gouda heeft de burgemeester ons verboden onze mening kenbaar te maken in het centrum van de stad. KOZP heeft vervolgens bezwaar aangetekend tegen deze beperking op onze vrijheid van meningsuiting. Donderdag zal het bezwaar worden behandeld tijdens een hoorzitting.

KOZP wil dat duidelijk wordt dat de burgemeester ten onrechte beperkingen heeft opgelegd op ons recht tot demonstreren door ons een plaats aan te wijzen buiten het centrum, waar demonstreren geen nut zou hebben.

De hoorzitting wordt gehouden in het Huis van de Stad in Gouda, om 19.30 uur. Meer info:  http://www.gouda.nl/Gemeente/Publicaties/Nieuwsberichten/Bezwaarschriftencommissiehttp://www.gouda.nl/Gemeente/Publicaties/Nieuwsberichten/Bezwaarschriftencommissie.

KOZP is een gezamenlijk initiatief van Zwarte Piet is Racisme campagne (een project van Nederland Wordt beter), Zwarte Piet Niet en StopBlackface. Kick Out Zwarte Piet zal vertegenwoordigd worden door Kunta Rincho en Jerry Kno'Ledge Afriyie, en wordt bijgestaan door advocatenkantoor Prakken d'Oliveira.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief