Actualiteiten

PERSBERICHT: Ras Elijah restaureert muurschilderingen Bajonetstraat

28 mei 2019

Persbericht Ras Elijah muurschildering 30 mei Ocan Caribisch

 

BAJONETSTRAAT 30 MEI

Op 30 mei 2019, exact 50 jaar na dato, start de crowdfundactie Bajonetstraat30mei voor de restauratie en conservering van de muurschilderingen van Ras Elijah.

De gebeurtenissen van 30 mei 1969 vormen een markant punt in de  collectieve geschiedenis van Curaçao. Mural Artist en musicus Ras Elijah legde dat op zijn eigen indringende wijze   vast in de smalle Bajonetstraat te Otrobanda. Naast zijn Groten der Aarde, zoals Nelson Mandela, Martin Luther King en Haile Selassie, schilderde hij in 1996 de sleutelfiguren van de gebeurtenissen van die dag(en): Amador Nita, Papa Godett en Stanley Brown.

De tand des tijds heeft echter hevig geknaagd aan dit bijzondere kunstwerk. Dus hoog tijd voor een serieuze restauratie/conservering! Toeval bracht onlangs de schilder en musicus Ras Elijah, beeldend kunstenaar Yubi Kirindongo en onderwijsman-pur-sang Louis Hilgers bij elkaar ... of was het wel toeval? De overtuigingskracht van Louis Hilgers gecombineerd met de ondersteuning van Yubi Kirindongo leidde bij Ras Elijah tot de toezegging de restauratie persoonlijk ter hand te willen en zullen nemen. Na 21 jaar keert hij voor een weerzien terug naar zijn eiland. Curaçaos Open-Source-man pur sang Ace Suares sloot zich onmiddellijk enthousiast aan. Louis en Ace hebben besloten voor de noodzakelijke financiën te zorgen d.m.v. een crowdfundactie. Zó willen zij het historische verhaal van 30 mei 1969 levend houden voor Curaçao.

Het restauratieproces, dat eind van het jaar zal plaatsvinden, neemt ongeveer twee weken in beslag en wordt gecombineerd met een oeuvre-expositie van de schilderijen van Ras Elijah in de unieke en wonderlijke beeldentuin van Yubi Kirindongo. Ook staan muzikale optredens van Ras Elijah op de planning.

Voor alle informatie: Bajonetstraat30mei.org

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief