Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Recent verschenen boek 'Abraham' door Trix van Bennekom, nieuwe biografie over het geslacht Abraham

09 mei 2018

Boek Abraham Ocancaribisch curacao bonaire

 

 

 

 

 

 

 

 Deze week verschijnt bij uitgeverij Village het boek ABRAHAM, een biografie over het geslacht Abraham opgetekend door journalist Trix van Bennekom. Het verhaal loopt van eind 19e eeuw tot aan het heden en geeft een uitgebreide kijk op de geschiedenis van de Antillen in het algemeen en de bekende familie Abraham in het bijzonder.


Julian Abraham was een uit Libanon afkomstige christelijke jongeman die via New York en Venezuela zich uiteindelijk in 1903 in de Nederlandse kolonie Curaçao vestigde. Deze emigrant uit de Levant was de vader van de in 1960 verongelukte Julio en de grootvader van Toon en Jopie Abraham.
Julio en zijn twee zonen, Bonairiaanse politici die tussen 1949 en 2010 hun sporen in de politiek van de Nederlandse Antillen verdienden, waren ooggetuigen bij belangrijke momenten in de gemeenschappelijke geschiedenis met Nederland. De politieke dynastie omspant de periode van de eerste parlementaire verkiezingen in de kolonie in 1949 tot aan het staatkundig einde in 2010 van het land dat bij de dekolonisatie in 1954 ontstond.

Journalist Trix van Bennekom is sinds 2006 Antillen-correspondent voor Elsevier. Eerder schreef zij de succesvolle kroniek De Tragiek van Bonaire, over de veranderende maatschappij op het eiland waar zij woont.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief