Flyer graphic NiNsee Tula Herdenking 2020

De tot slaaf gemaakte verzetsstrijder Tula was de voorman van de grootse en meest bekende opstand tegen het onmenselijke systeem van slavernij op het eiland Curaçao in 1795.  Op zondag 16 augustus organiseert het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee) in het kader van de jaarlijkse Tula Herdenking een online talkshow ter na-gedachtenis aan het erfgoed van deze verzetsheld waar onder andere Ruben Severina voorzitter van de  Raad van Toezicht  van Stichting Ocan als spreker een bijdrage zal leveren.

Update - Live uitzending terugkijken

Wie de live uitgezonden Tula Herdenking gemist heeft kan vanaf nu het volledige programma terugkijken via het YouTube kanaal van het NiNsee. Start om 3m50s.

 

 

 

Tula Talkshow

De Tula Herdenking van het NiNsee bestaat dit jaar uit een online talkshow met een aantal thema onderdelen; Verzet, Vrijheid en Identiteit. Via een mix van video bijdragen, live-monologen en studio gesprekken worden diverse verzetshelden van de verschillende eilanden op geheel eigen wijze geïntroduceerd. Zo wordt er stil gestaan bij Tula (Curaçao), maar is er ook aandacht voor verzetsheld Virginia Dementricia (Aruba) en One-Tété Lokay (St. Maarten). Zowel de erfenis van Tula als de bredere historische context van het Antilliaanse slavernijverleden komt zo in deze show aan bod. Ook wordt er een link gelegd met de actuele situatie op de eilanden.

Sprekers Tula Talkshow
Wendeline Flores (bestuurslid NiNsee), Luc Alofs (Universiteit van Aruba), Rene Violenus (Gevolmachtigde Minister van Sint Maarten), Charlton Marcos (dichter), Aubrich Bakhuis (advocaat), Ruben Severina (voorzitter SPLIKA), Jos Rozenburg (schrijver), Naomie Pieter (oprichter Black Queer & Trans Resistance /Black Lives Matter), Francio Guadeloupe (antropoloog), Brooke Shields Goedgedrag (student), Nicole Sanches (antropoloog, hoofdredacteur LNSV) Edrieëna Brandao (voorzitter Jongerencommissie Unesco Nederland). De presentatie is in handen van Aldith Hunkar en de live muziek wordt verzorgd door de Garden Steelband.


Datum: 16 augustus 2020
Tijd: 19.30 uur – 21.30 uur

Live TV uitzending en online streams
De Tula Talkshow wordt uitgezonden vanuit de net geopende TSH Media Studio in het Student Hotel in Amsterdam. De Tula Talkshow online volgen? Via deze link kunt u zich aanmelden: https://live.dutchwebinar.com/ninsee16aug/ . 

De livestream van de Tula Talkshow is live op TV te bekijken via zender RTV-7 (KPN kanaal 93 en ZIGGO kanaal 75), via ninsee.nl en via de Facebookpagina van het Curaçaohuis (KLIK HIER).

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief