Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: 5e Nacht van de Rechtstaat - Rechtbank 3.0 (GRATIS toegangsbewijzen), vr. 27 november 2015 (19.30h), Amsterdam

17 november 2015

Nacht van de Rechtsstaat
Op vrijdag 27 november a.s. vindt alweer de vijfde editie van de Nacht van de Rechtsstaat plaats. Tijdens dit debatevenement worden actuele vraagstukken besproken vanuit het perspectief van de rechtsstaat. Dit jaar wordt de Nacht georganiseerd door Movisie, de leerstoel Democratische rechtsstaat van Tilburg University en het Genootschap Felix Meritis, en medegefinancierd door Stichting Democratie en Media. Met trots meldt IZI Solutions dat zij gevraagd zijn om een programmaonderdeel te verzorgen tijdens Nacht van de Rechtsstaat. 


Rechtbank 3.0
IZI Solutions heeft een concept ontwikkeld 'Rechtbank 3.0' en gaat dit concept gebruiken tijdens Nacht van de Rechtsstaat. Er zullen twee rechtbankzittingen gesimuleerd worden. De rechter op deze avond zal Alex Brenninkmeijer zijn. Per onderdeel zijn er een officier van justitie, raadslieden die hun pleidooi houden, een jury van jongeren die de zaak bespreekt o.l.v. Dionne Abdoelhafiezkhan als gespreksleider, en een griffier, Atta De Tolk, die d.m.v. 'spoken word' de zitting samenvat.

Voor meer informatie over dit programma onderdeel check deze Facebookpagina.

Aanmelden

Wil je hierbij aanwezig zijn en meespreken over Islamofobie, Afrofobie en over de klachtenprocedure binnen de politie? Meld je dan aan door een email te sturen naar . IZI Solutions mag 70 toegangsbewijzen gratis weggeven en hanteert een first come first serve principe.

Meer informatie over de organisatie vind je op de website en Facebookpagina

Meer informatie over de Nacht van de rechtsstaat vind je hier.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief