Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 982 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging bijeenkomst onbereikbare multiproblemgezinnen : ‘Familie is Alles’, ma. 10 november 2014 (13.00-15.30h), Den Haag

15 oktober 2014

Probleemgezinnen Familie is alles bijeenkomst min SZW

Datum 10 november 2014
Tijd 13.00 tot 15.30 uur
Locatie Ministerie van Veiligheid en Justitie, Turfmarkt 147, Den Haag
Zaal Auditorium
Aanmelden
Vereist Rijkspas of legitimatiebewijs, gelieve u aan te melden i.v.m. toegang tot het auditorium

Graag nodigen wij (ministerie BZK, ministerie SZW en ministerie VenJ) jullie uit voor een bijeenkomst waarin schrijfster Margalith Kleijwegt haar boek "Familie is Alles" presenteert. Isolement - dat zag Margalith Kleijwegt toen ze in 2004 de leerlingen van de vmbo klas 2K in Amsterdam-West volgde en thuis opzocht. Tien jaar later vroeg zij zich af hoe het de jongeren van klas 2K én hun ouders was vergaan. In 2013 zocht zij deze leerlingen op en bevroeg hen naar hun ervaringen, of hun verwachtingen waren uitgekomen en over hun tijd als opgroeiende tiener in Amsterdam West. Nadat een aantal van ons een verhitte debatavond in Amsterdam hebben meegemaakt over dit thema wilden wij dit onderwerp graag met collega's van alle departementen delen en bespreken.

In dit boek wordt door middel van persoonlijke verhalen en situaties van leerlingen de weerbarstigheid van sociale vraagstukken geschetst. In de beschreven levensloop van deze jongeren komen diverse thema's zoals participatie, emancipatie, schooluitval, criminaliteit, religie en ambities versus realiteit naar voren. Ieder verhaal verschaft ons een bijzondere kijk op het leven van deze jongeren. Sommige jongeren worstelen met hun identiteit. Anderen willen kansen grijpen, maar beschikken niet over het juiste vangnet. Weer anderen belanden in de criminaliteit. Diverse beleidsterreinen komen verscholen in de verhalen aan de orde. Wat kunnen wij als beleidsmaker leren van deze verhalen?

In deze interdepartementale bijeenkomst gaan wij graag met de schrijfster in gesprek. Wij willen u nader laten kennis maken met Margarith Kleijwegt en ook met de door haar ontdekte trends als "born again muslims", spookburgers, thuismeisjes en de calvinistische moslim.

Er zal een korte presentatie zijn van het boek en vervolgens zal er via een paneldiscussie problematiek en oplossingen besproken worden. In het panel zullen vertegenwoordigers plaatsnemen vanuit verschillende domeinen:

Sofyan Mbarki – Onderwijs teamleider op het Calvijn met Junior College

John Thijm – Jeugdadviseur, Amsterdam Nieuw-West

Hans Bellaart – Deskundige multiculturele aspecten van jeugdzorg en jeugdbeleid

Ebru Özcan – Psycholoog bij I-psy Interculturele psychologie

Yassin El Forkani –Imaam

Mocht u anderen willen meenemen dan kan dat gerust, graag zelfs. Gelieve wel even aan te melden door een email te sturen naar .

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief