Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Uitnodiging: Politieke café: arbeidsmarkt discriminatie en racisme jegens Surinaamse-Nederlanders, vr. 3 maart 2017 (18.30h), Amsterdam.

28 februari 2017

SIO Politieke cafe uitnodiging Ocan verkiezingen
Politiek café: arbeidsmarkt discriminatie en racisme jegens Surinaamse-Nederlanders op vrijdag 3 maart van 18:30 tot 22:00 uur in Vereniging Ons Suriname Amsterdam.

In de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart organiseren het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) en New Urban Collective (NUC) een politiek café waarbij het onderzoek "Je moet twee keer zo hard werken" gepresenteerd zal worden. Daarnaast zullen ervaringsdeskundigen, politici, beleidsmakers en het publiek in dialoog gaan over racisme, discriminatie en de sociaaleconomische positie van Surinaamse Nederlanders. 

Wat kunnen de verkiezingen, politici en beleidsmakers betekenen voor Surinaamse Nederlanders? Wat kan de Surinaams-Nederlandse gemeenschap zelf doen om haar sociaaleconomische positie binnen de samenleving te bevorderen? Hoe kunnen Surinaamse-Nederlanders ondanks de  obstakels die racisme en discriminatie kunnen opwerpen toch hun positie verbeteren?

Onderzoek: 'Je moet twee keer zo hard werken'

Het SIO heeft een onderzoek laten uitvoeren door NUC over de racisme, discriminatie en de sociaaleconomische positie van Surinaamse-Nederlanders. Surinaamse-Nederlanders doen het steeds beter in het onderwijs. De tweede generatie weet steeds vaker het hoger onderwijs en hogere niveaus op het MBO te bereiken. Ondanks de verbeterde positie in het onderwijs is de werkloosheid onder Surinaamse-Nederlanders nog meer dan twee keer zo hoog is dan de werkloosheid onder mensen van Nederlandse origine. Surinaamse-Nederlanders werken hard, maar wat levert het op?  Op vrijdag 3 maart presenteren we de bevindingen en gaan we hierover met elkaar in dialoog.

Wanneer? Vrijdag 3 maart 2017

Waar? Vereniging Ons Suriname: Zeeburgerdijk 19b, 1093, SK Amsterdam

Tijd? 18:30 - 22:00 uur

 Aanmelden? Gratis, via het webformulier: http://bit.ly/2l3hqu5

Blijf op de hoogte via het Facebook event.

Sprekers:

  • Mitchell Esajas (New Urban Collective)
  • Tanja Jadnanansing (ex-Kamerlid PVDA, Albelda college)
  • Antoin Deul (voorzitter NinSee)
  • Sylvana Simons (lijsttrekker DENK)
  • Ixora Balootje (kandidaat Kamerlid ChristenUnie)
  • Simion Blom (GroenLinks Amsterdam)
  • Andrew End (SIO Jongerencommissie)

 

Onderzoek "Je moet twee keer zo hard werken"

Uit onderzoek dat in opdracht van het Surinaams Inspraak Orgaan (SIO) is uitgevoerd blijkt dat dit met voor een aanzienlijk deel te maken heeft met discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt:

-Discriminatie en racisme op de arbeidsmarkt: Meer dan 70% van de respondenten uit dit heeft de afgelopen twee jaar met racisme of discriminatie op de arbeidsmarkt te maken gehad.

-Micro agressies: 34% van de respondenten heeft te maken gehad met kwetsende grappen ofwel micro agressies: goedbedoelde opmerkingen die wel degelijk racistisch of discriminerend zijn en mensen op de werkvloer uitsluiten.

-"Je moet twee keer zo hard werken": 38% van de respondenten wordt extra gemotiveerd om harder te werken of zichzelf te bewijzen door ervaringen met racisme en discriminatie.

Strategieën voor sociale mobiliteit: Surinaamse-Nederlanders hebben strategieën ontwikkeld om ondanks racisme en discriminatie hun positie in onderwijs en op de te verbeteren.

Benieuwd naar de rest van de bevindingen? Kom dan op vrijdag 3 maart naar het politiek café. Na de presentatie zal het onderzoek gratis te downloaden zijn. Een hard copy versie van het onderzoek zal voor €5,- te koop zijn.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief