Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Actualiteiten

Verdieping: ‘Word ik Zwarte Piet, of niet?’ Een moreel beraad

18 december 2015

Als onderdeel van de serie Gewetensvragen van De Nieuwe Liefde  vond er op 4 november jl. een  bijzonder gesprek plaats. Onder leiding van filosoof Dick Kleinlugtenbelt trad de vragensteller Lennart Kolenberg, student aan de Universiteit voor Humanistiek en actief bij Jong HV en the International Humanist Ethical Youth Organization openhartig en gestructureerd met een panel en het publiek in gesprek om met elkaar samen te ontdekken welke onderliggende waarden doorslaggevend zijn.

Tijdens deze avond werden de vragen die de Zwarte Piet discussie oproept onderzocht aan de hand van een vernieuwende gespreksvorm uit de praktische filosofie: moreel beraad. Het panel bestond uit dr. Isabel Hoving, diversity officer en universitair hoofddocent aan de Universiteit Leiden; Bob Maas, bestuurslid bij Stichting Sinterklaas Intocht Amsterdam en tevens Hoofdpiet; Jerry King Luther Afriyie, criticus, dichter en oprichter van Nederland Wordt Beter; drs. Khadija al Mourabit, documentairemaakster en medeorganisator van het UvA symposium “Moving Traditions: The Story of Zwarte Piet”; en Ocan voorzitter drs. Glenn Helberg. 

Welk dilemma ervaar jij, waar wringt de schoen, waar krijg jij een onderbuikgevoel van? We nodigen je uit om het gesprek terug te kijken.

Meer Actualiteiten

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief