DC Pearls

DC Peals logo ALGEMEENIn mei 2010 uitte de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb tijdens het door Ocan georganiseerde jongerencongres ‘Anti-positief’ de wens om jaarlijks een evenement te organiseren, dat een platform zou bieden voor maatschappelijk succesvolle personen met een Antilliaanse en Arubaanse achtergrond in Nederland. Een dergelijk evenement, waarbij gezamenlijk de successen zou worden gevierd zou door brede media exposure bij kunnen dragen aan een meer positieve beeldvorming van Antillianen en Arubanen in Nederland.

In navolging van het advies van de burgemeester zijn er 4 evenementen georganiseerd door de jongerencommissie van Ocan - in samenwerking met andere Caribisch-Nederlandse jongerenorganisaties in Rotterdam. Onder de naam ‘Pearls of the Dutch Caribbean’ worden in verschillende categorieën Caribische high achievers onderscheiden met een Award. De Gala & Award Show vond plaats in Staal Rotterdam.

Met het evenement willen wij bijdragen aan de positieve beeldvorming over de Caribisch-Nederlandse doelgroep van young professionals. Door het selecteren en zichtbaar maken van succesvolle Caribisch-Nederlandse rolmodellen wordt tevens de sociale identiteit en het geloof in eigen kunnen van de Caribische-Nederlander versterkt.

Door acquisitie van sponsors in bedrijfsleven, cofinanciering door in de organisatie participerende verenigingen lukt het ons om een hoogwaardig evenement met breed draagvlak te kunnen organiseren. Aldus draagt het evenement bij aan de positieve beeldvorming in media en maatschappij over de Caribische-Nederlandse gemeenschap in Nederland. Daarnaast wordt bijgedragen aan het realiseren van een duurzaam netwerkplatform, waar inspiratie, kennisdeling en samenwerking gefaciliteerd worden.

Inmiddels is de Gala Award Show opgenomen in De Handleiding Maatwerk voor Risicojongeren van het Verwey-Jonkerinstituut (2013) als best practice.

In 2022 zullen wij weer een awardshow organiseren. Hou onze website in de gaten.

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief