Vacatures zoeken

Logo Moviera Ocan caribisch

Op verzoek van Moviera zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd in de functie Hulpverlener materiële dienstverlening/Zorgcoördinator slachtoffers van mensenhandel standplaats Oosterbeek. Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten aan de afdeling HR:  . Sluitingsdatum is woensdag 30 januari 2019.

De medewerkers van Moviera staan voor de volgende missie: elke vrouw, elk kind, elke man en elk gezin heeft recht op een veilig thuis en een bestaan in vrijheid. Niemand hoeft te vluchten voor huiselijk geweld of geweld in een afhankelijkheidsrelatie. Iedereen – slachtoffer, pleger of getuige- heeft recht op hulp om geweld te stoppen en herhaling te voorkomen. Een thuis moet voor iedereen een veilige plek zijn. Toch worden nog steeds veel vrouwen, kinderen en mannen geconfronteerd met geweld in huiselijke sfeer. Geweld komt voor in alle vormen van relaties. Moviera maakt zich sterk voor laagdrempelige hulp en advies aan alle betrokkenen bij huiselijk geweld. Dit geldt voor slachtoffers, kinderen, plegers, omstanders en professionals. Moviera is een belangrijke ketenpartner in de preventie en aanpak van huiselijk geweld in de regio Utrecht en Gelderland. Bij Moviera werken ongeveer 180 medewerkers.

De visie van Moviera, team Coördinatie Slachtoffers Mensenhandel (CSM) luidt: “Mensenhandel is een ernstige schending van de mensenrechten en de persoonlijke integriteit. Iedereen heeft recht op een veilig bestaan waarin geen plaats is voor mensenhandel en uitbuiting”.

Voor onze teams in Oosterbeek zoeken wij per direct:

Hulpverlener materiele dienstverlening

Voor 20 uur per week

Zorgcoördinator slachtoffers van mensenhandel

Voor 6 uur per week

De hulpverlener materiele dienstverlening ondersteunt de cliënt bij uiteenlopende financiële zaken. Hierbij is de hulpverlener gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt. Daartoe voert hij of zij de taken, voor zover mogelijk, samen met de cliënt en altijd in samenspraak met de cliënt uit. Afstemming met collega’s die bij de cliënt betrokken zijn, is daarbij essentieel.

Wat ga je doen?
Je gaat met de cliënten die in de crisisopvang van Moviera wonen in gesprek, waarbij je zowel een financiële als een juridische analyse maakt. Je onderzoekt welke financiële zaken er spelen en op welke voorzieningen zij aanspraak kunnen maken. Je legt contacten met instanties om de vrouwen verder te helpen. Je activeert de vrouwen om zo zelfstandig mogelijk hun zaken te regelen.
Je biedt ondersteuning aan de hulpverleners bij materiële zaken en je draagt zorg voor registratie in Regas.

Als zorgcoördinator Mensenhandel ga je een aantal casussen volgen en coördineren. Je hebt een aandeel in de bureaudienst van het team. Je doet dit in samenwerking met je collega die in de regio Arnhem werkt.

De volgende competenties worden verwacht:

  • Cliëntgerichte instelling: goed kunnen luisteren, pedagogisch tact, flexibiliteit, overtuigingskracht.
  • Kennis van wet- en regelgeving, protocollen en werkafspraken op de relevante werkgebieden.
  • Goed kunnen inschatten van risico’s en juridische gevolgen van gewijzigde wet- en regelgeving voor cliënten.
  • Inzicht hebben in functioneren van sociale kaart.
  • De functie vraagt om een hoge mate van zelfstandigheid, het zelf stellen van prioriteiten, ordelijkheid en systematiek.
  • Vindingrijkheid en creativiteit.
  • Methodisch werken.
  • In staat zijn om op een adequate manier met ketenpartners samen te werken.
Het team is op zoek naar een collega met minimaal opleiding HBO-SJD of gelijkwaardig en aantoonbare relevante werkervaring op het gebied van materiele dienstverlening (minimaal 2 jaar). Je bent bekend met de gevolgen van huiselijk geweld en je kunt goed omgaan met vrouwen in een spannende en stressvolle situatie.

Salariëring
Inschaling geschiedt conform cao Sociaal Werk schaal 8 (van minimaal € 2.544,- tot maximaal € 3.624,-).

Informatie en solliciteren
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Karin van Lent (materiële dienstverlening) of Liesbeth van Renssen (zorgcoördinatie). Karin van Lent is van maandag tot en met donderdag te bereiken op het nummer: 088 – 37 44 784. Liesbeth van Renssen is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag op het nummer: 088 – 37 44 843.

Ben jij die collega die een belangrijke bijdrage wil leveren aan de Materiële dienstverlening in Oosterbeek, dan ontvangen wij graag je reactie uiterlijk woensdag 30 januari 2019.

Je kunt je brief en CV richten aan de afdeling HR: onder vermelding van: Vacature hulpverlener MD afdeling Oosterbeek.

Moviera streeft naar diversiteit in de samenstelling van de medewerkers. Wij spannen ons in om een mix van talenten, mannen, vrouwen, jongeren en ouderen aan ons te binden. Voor dit doel zoekt Moviera haar medewerkers in alle bevolkingsgroepen en culturen.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten krijgen de voorkeur boven externe kandidaten.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief