Vacatures zoeken

Logo Rijksoverheid MinBuZa vacatures Ocan Caribisch Sto Domingo


Wij maken u attent dat het ministerie van Buitenlandse Zaken, post Santo Domingo wederom een stageplaats aanbiedt voor studenten uit het Caribisch deel van ons Koninkrijk. Als Ocan vinden wij het  belangrijk dat de mogelijkheid word gecreëerd dat onze mensen middels een stageplaats kunnen bijdragen op een belangrijk koninkrijksministerie zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Stagiair(e) bij de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden te Santo Domingo  

Wil je stage lopen op een ambassade en een bijdrage leveren aan de economische en culturele relaties tussen de Dominicaanse Republiek (en Haïti) en het Koninkrijk? Wij zoeken een stagiair(e) ter versterking van de ambassade in Santo Domingo.

De ambassade zoekt iemand die stevig in zijn/haar schoenen staat, zelfstandig kan opereren en affiniteit heeft met de Koninkrijk-landen. Een goede beheersing van het Nederlands en het Spaans is een vereiste. Studenten uit Nederland en het Caribisch deel van ons Koninkrijk worden uitgenodigd hun belangstelling te tonen.

Stageomschrijving

Het gaat om een meeloopstage vanaf 11 maart 2019 (37,5 uur per week) voor een periode van zes maanden. Het is de bedoeling dat je hier ongeveer een week van tevoren aanwezig kunt zijn.

Voorkomende werkzaamheden:

Als stagiair(e) word je nauw betrokken bij de dagelijkse bezigheden van de ambassade. Wij bieden een stageplaats met een gevarieerd takenpakket. De invulling wordt in overleg vastgesteld. Tot de taken van de stagiair(e) behoren in ieder geval:

 • Stage-opdracht: Communicatie:
 • Meedenken met pakkende public diplomacy acties, en minimaal één activiteit mee helpen organiseren
 • Het voorbereiden en realiseren van evenement- of beursdeelname
 • Assisteren van de medewerker Economische Zaken bij zijn werkzaamheden;
 • Assisteren van de medewerker Pers- en Culturele Zaken bij haar werkzaamheden;
 • Assisteren van de ambassadeur bij diens werkzaamheden;
 • Assisteren bij het plannen en uitvoeren van relevante evenementen;
 • Bijhouden van nieuws over de Dominicaanse Republiek en Haïti en database van relevante onderwerpen.

 

Profiel

 • Kerneigenschappen: Enthousiast, zelfstandig en ondernemend;
 • Gemotiveerde HBO/WO student, met relevante opleiding;
 • Aantoonbare affiniteit met internationale betrekkingen;
 • Representativiteit en bewustzijn van de openbare rol van een ambassade;
 • Goede beheersing van de Nederlandse- en Spaanse taal in woord en geschrift (niveau B2); beheersing van het Engels en/of de Franse taal (Haïti) strekt tot aanbeveling;
 • Stagiair(e) beschikt over de Nederlandse nationaliteit;
 • Stagiair(e) dient ingeschreven te staan bij een erkende onderwijsinstelling gedurende de hele stageperiode.

Wat bieden wij

De ambassade biedt een stimulerende en leerzame werkomgeving met enthousiaste, betrokken collega’s en zeer afwisselende werkzaamheden. De bezetting in Santo Domingo bestaat uit een klein team, waardoor iedere werknemer er echt toe doet. Door de stage krijg je inzicht in de rol van een (beleids- en beheers) medewerker op de ambassade.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties. Bij gelijke geschiktheid genieten kandidaten uit het Caribisch gebied of die hun wortels hebben in het Caribisch gebied de voorkeur.

 

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

 

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd, stuur dan uiterlijk 4 januari 2019 een motivatiebrief en CV naar  t.a.v. Daniela Romero Rivera.

Vermeld in je motivatie in ieder geval wat je specialisaties en interesses zijn, alsmede je taalniveaus.

Geschikte kandidaten zullen in de week van 7 januari 2019 worden uitgenodigd voor een Skypegesprek. Er wordt naar gestreefd in de 3e week van januari aan de kandidaten uitsluitsel te geven.

Voor meer informatie kun je per e-mail contact opnemen met Martha le Grand ,  huidige stagiaire op de post STD, of kijken op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/dominicaanse-republiek

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doendit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bijde aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijdgeslachtcultuurachtergrondgeaardheidkennis en competenties . 

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief