Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Vacatures zoeken

Op verzoek van het Mondriaan Fonds maken wij u attent op de vacature voor Adviseurs beeldende kunst en cultureel erfgoed (m/v). Sluitingsdatum is vrijdag 15 september 2017. U reageert via het sollicitatieformulier.

Het Mondriaan Fonds is het publieke stimuleringsfonds voor beeldende kunst en cultureel erfgoed. Aanvragen die bij het fonds binnenkomen, worden voorgelegd aan deskundige externe adviseurs die deze beoordelen en het bestuur adviseren.

Voor het beoordelen van aanvragen zoekt het fonds per 1 januari 2018 nieuwe leden voor zijn poule: beeldend kunstenaars en beschouwers zoals curatoren, critici, theoretici, wetenschappers, verzamelaars en medewerkers van musea en andere instellingen op het gebied van beeldende kunst en cultureel erfgoed. Dit betekent niet dat adviseurs per se werkzaam moeten zijn op voornoemde vakgebieden. Ook mensen die vanuit andere invalshoeken kunnen adviseren, worden uitgenodigd te solliciteren.

Adviseurspoule
Alle adviseurs van het Mondriaan Fonds zitten in een poule waaruit verschillende vaste en flexibele adviescommissies worden samengesteld.

Bij de beoordeling van aanvragen is kwaliteit het leidend criterium en spelen de beleidsprioriteiten ontwikkeling en verbinding en de begrippen zichtbaarheid, samenwerking en opdrachtgeverschap een belangrijke rol. Klik hier voor meer informatie over het beleid van het Mondriaan Fonds, de algemene voorwaarden, de verschillende bijdragen en beoordelingscriteria.

Functieprofiel
In de verschillende commissies is een diversiteit van expertises vertegenwoordigd. Adviseurs oordelen over bijvoorbeeld aanvragen van beeldend kunstenaars, bemiddelaars, opdrachtgevers, musea, archieven en archeologische instellingen en festivals. De kandidaten moeten in staat zijn verschillende disciplines te beoordelen en over hun eigen voorkeuren heen te kijken. Bij de indeling van commissies wordt rekening gehouden met specifieke expertises. Verder worden de adviseurs geacht op de hoogte te zijn van de doelstelling van het Mondriaan Fonds en bekend te zijn met de werkwijze van de adviescommissies en deze te onderschrijven. Zie hier het protocol.

Kandidaten met veel internationale kennis, kandidaten met een niet-westerse achtergrond en kandidaten van buiten de randstad worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Bij de samenstelling van alle adviescommissies wordt gestreefd naar een goede afspiegeling van de opbouw van de samenleving.

Beschikbare plaatsen per 1 januari 2018
Erfgoed
Op het gebied van erfgoed zoekt het Mondriaan Fonds generalisten, met goed zicht op het erfgoedveld en erfgoedbeleid en specialisten met uitgebreide kennis op een of meerdere specifieke terreinen hierbinnen, zoals natuurhistorisch erfgoed, maritiem erfgoed, moderne kunst, archieven, religieuze kunst, volkenkunde, immaterieel erfgoed.

Beeldende kunst
Op het gebied van hedendaagse beeldende kunst zoekt het Mondriaan Fonds beeldend kunstenaars en beschouwers (curatoren, critici, theoretici) en andere deskundigen op het gebied van schilderkunst, performance, (documentaire) fotografie, 3D/mixed media en nieuwe media.

Heeft u interesse ons te adviseren?
Sollicitaties indienen kan tot en met 15 september 2017 via het online sollicitatieformulier, voorzien van motivatie en (maximaal een A4) en cv (maximaal drie A4). Wij verzoeken u in uw motivatie een toelichting te geven op de volgende vragen: Waarom wilt u adviseur zijn bij het Mondriaan Fonds? Wat is uw visie op het beleid van het Mondriaan Fonds? Op welke wijze denkt u van toegevoegde waarde te zijn voor het Mondriaan Fonds?

Vergaderfrequentie: varieert van 1 x per maand tot enkele keren per jaar, afhankelijk van de expertise van de betreffende adviseur en de aard van de aanvragen.

Honorering: door middel van vacatiegeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wouter Koelman (020 5231651) of Lotte Hemelrijk (020 5231664).

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief