Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 983 niet laden

Vacatures zoeken

MHC vacature
Op verzoek van Mental Health Caribbean (MHC) in Caribisch Nederland zoeken wij kandidaten die geïnteresseerd zijn in de functie van Ambulant Verpleegkundige (m/v). Belangstellenden kunnen hun reacties voor deze vacature richten naar . Sluitingsdatum is woensdag  28 februari 2018.

Mental Health Caribbean (MHC), voorheen SVP-CN, verzorgt de geestelijke gezondheidszorg op Caribisch Nederland. De aard van de problematiek kan variëren van licht enkelvoudig tot zwaar en complex. We werken vooral ambulant in intensieve samenwerking met zowel verwijzers en ketenpartners als met het informeel steunsysteem van cliënten.

Sinds de start in 2012 is MHC in ontwikkeling. Zo wordt dit jaar op Bonaire een behandelcentrum voor kinderen en jeugdigen geopend, zijn wij ons steeds meer aan het ontwikkelen naar een allround GGZ-instelling én hebben we onlangs het keurmerk F-ACT ontvangen met het predicaat ‘optimale implementatie’. Een prestatie waar we erg trots op zijn.

Sinds 2013 biedt MHC, in nauwe samenwerking met Stichting Reclassering Caribisch Nederland forensische zorg voor cliënten met verslavingsproblemen en/of psychiatrische problemen en/of een verstandelijke beperking die in aanraking komen met justitie. Vanaf eind 2017 is MHC op verzoek van Ministerie van Justitie en Veiligheid ook bezig met het vormgeven van klinische forensische zorg. Binnen de klinische forensische zorgsetting kan het gaan om cliënten die gedetineerd zijn of die op aanwijzing van justitie een beroep doen op (poli)klinische zorg. Ook kan het gaan om cliënten die na detentie of na afloop van een justitieel kader vrijwillig een beroep doen op zorg.

Ten behoeve van de klinische forensische zorg zoeken wij op Bonaire een enthousiaste en bevlogen collega in de functie van:

Forensisch Casemanager

(40 uur per week)

Wat ga je doen?

Je onderzoekt als Forensisch Casemanager samen met de cliënt de motivatie en mogelijkheden om in de toekomst anders met problemen om te gaan en nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Met als doel dat daarmee het delictgedrag teruggedrongen kan worden. Je bent voor de cliënt de eerste contactpersoon die het gehele traject goed overziet, coördineert en volgt. Voor behandeling, woonvoorziening en/of arbeidstoeleiding kan een beroep worden gedaan op de andere disciplines van MHC. Waar mogelijk en ondersteunend wordt hierbij het informele systeem van de cliënt betrokken.

In het geval van reclasseringstoezicht stel je samen met de reclasseringswerker en cliënt een begeleidingsplan op. Ook heb je indien nodig contact met andere partijen zoals bijvoorbeeld het veiligheidshuis.

Samengevat zijn de meeste voorkomende taken als volgt:

 • Je onderzoekt zorgbehoeften bij forensische cliënten.
 • Je levert een bijdrage aan de indicatiestelling en adviezen voor vervolgbehandeling.
 • Je ondersteunt cliënten bij de organisatie en het regisseren van passende zorg.
 • Je begeleidt cliënten op verschillende levensgebieden.
 • Je bewaakt en toetst de voortgang van het behandelproces in de multidisciplinaire voortgangsbesprekingen en bij de formeel vastgestelde evaluatiemomenten.
 • Je participeert binnen het multidisciplinaire FACT-team van MHC.
 • Je stemt af met de reclassering, politie en justitiële inrichtingen.
 • Je signaleert bijzonderheden rondom cliënten, je analyseert deze en geeft zowel interne als externe voorlichting.

Wat vragen wij van jou?

 • Je beschikt over een relevant HBO-diploma (bijv. SPH, MW, HBO-V of SPV).
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met cliënten met forensische problematiek.
 • Je hebt kennis van de specifieke kaders waarbinnen forensische zorg wordt vormgegeven en de positie van de forensisch casemanager daarbinnen.
 • Je hebt goede kennis van zowel verslavingszorg en psychiatrie.
 • Je beschikt over goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands, Papiamentu en Engels. Daarnaast kun je je schriftelijk goed uitdrukken in het Nederlands.
 • Je bent stressbestendig;
 • Tot slot heb je affiniteit met Caribisch Nederland en kunt goed omgaan met de culturele diversiteit.

Wat bieden wij?

De inschaling van de Forensisch Casemanager is op basis van kennis en ervaring op FWG 55 minimaal $ 3.098,- en maximaal $ 4.408,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (40 uur).

Interesse?

Heb je interesse in deze functie, stuur dan je sollicitatie en CV vóór donderdag 1 maart 2018 naar

Indien je vragen hebt kun je contact opnemen met Irene Neissen, GZ Psycholoog te Bonaire, +599 796 1003.

Maak een afspraak

+31 70 380 33 01

Beltijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag en Zondag: Gesloten

Adres

Stichting Ocan
Parkstraat 32, Unit 2.14
2514 JK Den Haag

Aanmelden nieuwsbrief