Skip to main content

Project Creatieve workshops & themabijeenkomsten

In het kader van het programma ‘Samen Sociaal en Vitaal Den Haag’ van de Gemeente Den Haag, organiseert Stichting Ocan sinds oktober 2023 themabijeenkomsten en workshops voor senioren in Den Haag. Het doel van de bijeenkomsten is om senioren, met name van Caribische afkomst, maar ook anderen, te stimuleren meer deel te nemen aan de diverse en bruisende senioractiviteiten die organisaties in Den Haag aanbieden.

We organiseerden op:

  • 1 november 2023 een lezing over het thema 'Positieve effecten van zingen/ poëzie' en vervolgens een workshop 'Ritmische poëzie creëren' i.s.m.  en gehost door Stichting Grupo Pé
  • 2 december 2023 een lezing over het thema 'Omgaan met emoties' en vervolgens een workshop 'Theater/komedia/rollenspel' op locatie PEP Den Haag
  • 5 december 2023 een lezing over het thema 'Gezonde hersenen' en vervolgens een workshop 'Geheugentraining' gehost door woongroep Nos Aquamarino
  • 8 december 2023 een lezing over het thema ''Creatief met een klein budget' en vervolgens een workshop 'Eigen vloeibare zeep maken' i.s.m. en gehost door Stichting Wayaca.
  • 16 december 2023 een lezing over het thema ' Culinair, makkelijk en gezond' en vervolgens een workshop quiz 'Gezonde voeding en gemakkelijk eten' gehost op het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao (het Curaçaohuis).
  • 18 janauri 2024 een lezing over het thema 'Levenstestament' gehost op het Kabinet van Gevolmachtigde Minister van Sint Maarten (het Sint Maartenhuis)
  • 20 januari 2024 een lezing over het thema 'Plezier in creativiteit' en vervolgens een workshop 'Sieraden maken' gehost door woongroep Nos Aquamarino

De bijeenkomsten worden op verschillende locaties in Den Haag gehouden, ook bij Caribische seniorenorganisaties. De thema’s en workshops zijn leerzaam en creatief van karakter en zijn voorbeelden van hoe leerzaam, leuk en gezellig activiteiten buitenshuis zijn.

Aanmelden voor toekomstige activiteiten?

Houd ons Agenda hier op onze website in de gaten. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via de Agenda pagina op onze website of door te bellen naar Stichting Ocan  070 380 33 01. 

IMG 8980 Positieve effecten van zingen Ocan Caribisch gemeente Utrecht

Positieve effecten van zingen/poëzie

IMG 9370 Sieraden Maken 2 500px

Sieraden maken

 

IMG 9231 Gezond eten Ocan caribisch gemeente Den haag 

Quiz gezonde voeding en gemakkelijk eten

IMG 9086 Omgaan met emoties Ocan caribisch ocan gemeente den haag

lezing omgaan met emoties