Skip to main content

Caribische verhalen met Nina Jurna: over de serie 'Van Bahia tot Brooklyn' - Rode Hoed

Uitnodiging Van Bahia tot Brooklyn Nina Jurna Suriname 2023 c VPRO scaled Rode Hoed VPRO foto WEB ocan caribisch

Foto: VPRO/Rode Hoed

Naar aanleiding van de serie ‘Van Bahia tot Brooklyn’ (VPRO) gaat  Rode Hoed op 19 september in gesprek met journalist Nina Jurna en anderen. 

Over de serie:

Nergens zijn zoveel volken en culturen gewelddadig samengebracht als in het Caribisch gebied. Slavernij en kolonialisme hebben een veelkleurige smeltkroes van de Caribische samenleving gemaakt. In de reisserie Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen, onderzoekt Latijns-Amerika journalist Nina Jurna in zeven landen hoe deze geschiedenis doorwerkt in het heden. Hoe leidt dit tot een nieuwe Caribische cultuur?  

Op haar reis van Bahia naar Brooklyn (New York)  bezoekt Nina Jurna achtereenvolgens Brazilië, Suriname, Trinidad Tobago, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, de grens met Haïti en Jamaica om uiteindelijk in de rijke Caribische cultuur in de Verenigde Staten te eindigen.

De zevendelige serie Van Bahia tot Brooklyn, Caribische verhalen is te zien vanaf vrijdag 9 juni, 20.30 uur op NPO 2. De serie wordt geproduceerd door Memphis Features in coproductie met de VPRO. Regie: Martijn Blekendaal.

Kaarten voor deze avond kunt u op deze (klik hier) webpagina Kaarten voor deze avond kunt u op deze (klik hier) webpagina van Rode Hoed.

(Terug)Kijken:

Heeft u de series gemist? Dan kunt u hier op NPO Start alle afleveringen terugkijken.

Evenement-informatie

Startdatum 19-09-2023 20:00
Einddatum 19-09-2023 23:00
Locatie Amsterdam, Rode Hoed

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.