Skip to main content

Acties en oproepen

Binnenhof Tweede Kamer verkiezing 2021 Ocan Caribisch Den Haag stemmen vote vota

Oproep aan de Ocan achterban: ga stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezing 2021

18 februari 2021

De eerste stempassen zijn op de mat gevallen. Op woensdag 17 maart 2021 mogen alle stemgerechtigden naar de stembus om te stemmen op kandidaten op de kandidatenlijsten voor de Tweede Kamer. Om drukte tegen te gaan zijn er een beperkt aantal stembureaus ook al op maandag 15 maart en dinsdag 16 maart geopend. Dit zijn de zogenaamde mobiele stembureaus; een uitzonderlijke maatregel  vanwege COVID-19.

Stichting Ocan vindt het belangrijk dat ook uw stem telt. Een aanzienlijk deel van Caribische Nederlanders woonachtig in Nederland voelt zich niet bepaald geroepen om te stemmen. Elke verkiezing, zij voor het waterschap, de gemeente, de provincie, en de Tweede Kamer is een kans om hier verandering in te brengen omdat als gemeenschap onze stemmen en onze belangen als gemeenschap en individuen weldegelijk ertoe doen. Laten wij bij de opkomst  van de aanstaande verkiezingen zien dat de verkiezingsparticipatie onder Caribische Nederlanders verhoogd is. Gebruik uw stempas.

GA STEMMEN / BAY VOTA / GO VOTE / BAI VOTA!

Wist u dat minstens 14 Caribische Nederlanders aan deze Tweede Kamerverkiezing meedoen? Zij wonen in Nederland én op de eilanden.

Stemmen op 15, 16 en 17 maart en COVID-19

Als stemgerechtigde neemt u uw stempas op de dag van de verkiezingen mee naar het stembureau, samen met een identiteitsbewijs. Bent u niet in de gelegenheid om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt u dit bij volmacht door iemand anders laten doen. Voor het stemmen tijdens de COVID-19    zijn er speciale maatregelen getroffen om het stemmen zo veilig mogelijk te maken. Deze leest u hier op de speciale webpagina van de Kiesraad.

Nog onzeker over op welke politieke partij u stemt?

Misschien bent u er ook niet uit welke politieke partij het beste bij uw ideeën en of belangen past. Vul een stem- of kieswijzer of stemchecker in om u hierbij verder te helpen. Dit zijn de stem- en kieswijzers en stemcheckers die op dit moment bij Ocan bekend zijn.

De Kiesraad - alles over stemmen in Nederland

Op de website van de Kiesraad kunt u uitgebreid informatie krijgen over de Tweede Kamerverkiezing.


Caribische Nederlanders doen mee aan de Tweede Kamerverkiezing 2021

Stichting Ocan heeft een aantal kandidaten met een Caribisch Nederlandse achtergrond dat zich kandidaat heeft gesteld geïnventariseerd. De lijst vindt u HIER
Binnenkort zullen wij een aantal aan u voorstellen zodat u hen leert kennen en waar zij voor staan en eventueel uw stem op één van hen uitbrengt!

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.