Skip to main content

Acties en oproepen

Advocacy ethnisch profileren Ocan caribisch Controle Alt Delete

Oproep: teken de petitie ‘Mijn kleur zegt niets over Nederlanderschap!’, Rechtbank Den Haag doet uitspraak zaak etnisch profileren door Kon. Marechaussee 22 sep. 2021

24 september 2021

Woensdag 22 september 2021 deed de rechtbank Den Haag uitspraak in de zaak over etnisch profileren bij MTV-controles (Mobiel Toezicht Veiligheid). Controle Alt Delete spande deze rechtszaak aan samen met andere organisaties en burgers.

De uitspraak door de Rechtbank Den Haag is uiterst teleurstellend en druist tegen onze grondrechten als Nederlanders in. Zie statement Controle Alt Delete hier.

Stichting Ocan roept de Caribische gemeenschap op om voor zich zichzelf op te komen en de coalitie samen met ons te steunen. Als gemeenschap zijn wij lange tijd blootgesteld aan ongelijke behandeling. Etnisch profileren in het verkeer, etnisch profileren op onze luchthavens. Dit moet stoppen.

De uitspraak van Rechtbank Den Haag leest u hier.

Hoe verder? Hoger beroep en een petitie.

De coalitie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter dat de marechaussee op huidskleur mag controleren. Steun de oproep: Mijn kleur zegt niets over Nederlanderschap.

Ruim 6100 personen hebben getekend. Tekent u ook? De petitie tekent u hier.

 

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.