Skip to main content

Acties en oproepen

ocan somnl digitale vaardigheden caribisch

SOMNL komt met initiatief om mensen op weg te helpen met boosten digitale vaardigheden. Check de filmpjes! 📺

21 december 2023

Ocan brengt graag onder uw aandacht dit initiatief van SOMNL omdat als Ocan wij het ontzettend belangrijk dat Caribische Nederlands zo veel mogelijk mee kunnen. Dit geldt dus ook voor onze mensen die moeite hebben met  online zaken regelen.

Steeds meer belangrijke zaken in ons leven worden digitaal/online aangeboden. Dit geldt ook voor het doen van betalingen en regelen van bankzaken. Maar niet iedereen beschikt over de digitale vaardigheden die nodig zijn om online of mobiel te bankieren. SOMNL ziet (te)veel mensen afhaken omdat zij denken dat digitaal ook meteen moeilijker betekent. Of zij beginnen er niet eens aan uit angst om fouten te maken.

DigiHandig-app en DigiHulplijn

Voor degenen die over een pc, tablet of smartphone beschikken is er nu de DigiHandig-app waarmee zij net zolang kunnen oefenen totdat ze klaar zijn om mobiel te bankieren.
Daarnaast kan iedereen die digitaal op weg geholpen wil worden bij dagelijkse bankzaken nu niet alleen de eigen bank bellen, maar ook de gratis DigiHulplijn (0800 – 1508, maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag tussen 09.00 - 18.00 uur).

Filmpjes 📺

Om iedereen kennis te laten maken met het gemak en de mogelijkheden van de DigiHandig-app en de Digihulplijn heeft SOMNL enkele filmpjes gemaakt. Deze zijn bedoeld iedereen die (mogelijk) moeite heeft met of opziet tegen mobiel/online bankieren of het lastig vindt om hulp te vragen.

In het eerste filmpje vertelt Joan, een van onze sleutelpersonen, waar zij tegenaan loopt bij het regelen van haar bankzaken en betalingen.

In een tweede filmpje geeft Joan drie tips voor hulp.

 

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.