Skip to main content

Acties en oproepen

Ocan Caribisch potentieel tropische storm Bonnie

Stichting Ocan wenst onze mensen op de Benedenwinden veel sterkte tijdens de passage en nasleep van potentiële tropische storm (“Bonnie”)

29 juni 2022

Graphic National Hurricane Center NHC NOAA potential tropical storm Bonnie 29 mei 2022 11AM Ocan Caribisch 

De Raad van Toezicht, het bestuur en medewerkers van Stichting Ocan leven intens mee met onze mensen op de Benedenwinden en nabij geleden Venezuela die de komende uren de effecten van de potentiële tropische storm (die op dit moment van publicatie nog niet officieel de naam “Bonnie” heeft verkregen) zullen voelen. Ook wensen wij de vele bezorgde familieleden en vrienden die hier in Nederland wonen veel sterkte toe.

Wij hopen dat de tropische snel in westelijke richting blijft bewegen, zoals het nu nog de verwachting van het National Hurricane Center (NHC NOAAC) te Florida is. Dit beperkt de potentiële schade.

Deze storm is geen unicum. Een tropische storm of orkaan komt wel eens in de buurt van onze geliefde ABC-eilanden maar blijven veelal ten noorden van de eilanden koersen omdat zij beneden de zogeheten Hurricane Belt liggen. Wél zien we met de opwarming van de aarde dat deze dreiging toe nemen. Aruba, Bonaire en Curaçao kunnen vaker direct getroffen worden door een tropische storm. Dit kunnen zwaardere tropische stormen zijn maar zelfs ook een orkaan; zoals wij dat op de SSS-eilanden gewend zijn. Klimaatverandering vraagt van ons om deze dreiging serieuzer te nemen.

Het is cruciaal dat onze mensen op de Benedenwinden de instructies van de autoriteiten volgen. De tips van de rampenbestrijding teams zijn cruciaal om beter te weten hoe men het beste kan voorbereiden op de komst en de passage van deze tropische storm.

Aruba: Bureau Rampenbestrijding

https://www.overheid.aw/actueel/nieuws_46856/item/voorbereiding-op-het-orkaanseizoen-tip-7_59890.html

Bonaire: Overheid Bonaire

https://bonairegov.com/pa/bestuur-organisatie/kombatimentu-di-desaster/orkan

Curaçao: Crisisbeheersings & Rampenbestrijdingsorganisatie (CRBo)

https://www.kalamidat.cw/rampenbestrijdingsorganisatie/

Foto: National Hurricane Center, update 11.00u AST 29 juni 2022

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.