Skip to main content

Acties en oproepen

Ocan caribisch ENAR politiek Brussel social inclusion

Úw Europese verkiezingen in 2024: wie stelt zich kandidaat? Laat het ons weten!

16 februari 2024

De vervroegde Tweede Kamerverkiezing is net achter de rug. Door de lopende kabinetsformatie is de Tweede Kamerverkiezing nog een actuele topic. Maar dit jaar vindt er nog een verkiezing plaats die onze aandacht verdient: de verkiezing voor het Europees Parlement in juni 2024.

De Europese Unie (EU) bestaat uit 27 lidstaten. In alle 27 lidstaten van de EU worden EU-verkiezingen gehouden. Stemgerechtigden kiezen parlementariërs voor de 720 zetels in het Europees Parlement. Van de 720 Europarlementariërs mag Nederland bij deze verkiezing in juni 31 van de in totaal 720 parlementsleden leveren.

De EU-verkiezingen worden om de 5 jaar gehouden.  Dit jaar is dat tussen 6 en 9 juni.  Op donderdag 6 juni 2024 mogen wij in Nederland naar de stembus om de Nederlandse vertegenwoordigers in het Europees Parlement in Brussel te kiezen.

Meld u

Net zoals bij de overige verkiezingen in Nederland is Stichting Ocan bezig te inventariseren wie aansluiting vond bij een politieke partij en succesvol gesolliciteerd heeft voor een plek op de (concept) kandidatenlijsten. Van oudsher stellen wij kandidaten graag voor aan de Ocan achterban zodat zij hen leert kennen en waar zij als politici voor staan. Eventueel brengt de achterban hun stem op één van de kandidaten uit.

Maar wij gaan verder dan alleen het bekend maken!  In het kader van een project dat in de komende maanden gelanceerd wordt horen wij erg graag van mensen die nog weinig geïnteresseerd zijn in de EU-verkiezingen van dit jaar. Mensen die weinig met ‘Europa’ en wat er in Brussel gebeurt op hebben. 

Wij horen met evenveel interesse van mensen die zich wel bezighouden met de EU-verkiezingen, die het belang van wat er in Brussel gebeurt voor onze gemeenschappen inzien maar geen kandidaat voor de EU-verkiezing in 2024 zullen zijn.

Houd onze website in de gaten voor meer informatie rond het aankomend project. Personen die op de kandidatenlijsten (hopen te) staan voor de EU-verkiezingen dit jaar of in de toekomst worden gevraagd om zich te melden door te mailen naar: .

Meer Acties en oproepen

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.