Skip to main content

Sociale projecten

Maatschappelijk Initiatief Kurason pa Korsou

Werkgroep Kurason pa Korsou is een maatschappelijk initiatief gestart om het leed te lenigen van inwoners op Curaçao die door de corona-maatregelen in de problemen zijn gekomen. Het maatschappelijk initiatief hield in

1) een crowdfunding waarbij de financiële middelen die worden opgehaald ingezet worden om voedselpakketten samen te stellen en op te sturen naar Curaçao;
2) inzameling van kleding en andere belangrijke benodigdheden om te versturen naar Curaçao. Werkgroep Kurason pa Korsou is geen rechtspersoon en liep ertegen aan dat hierdoor de goederen bij aankomst op Curaçao onderhevig zouden zijn aan invoerrechten, terwijl het hierbij gaat om een schenking en liefdadigheid.

 

naam
Inpakken van de dozen met goederen in Zoetermeer
naam
voorbereiden van de goederen voor verschepen

Op basis hiervan heeft de werkgroep Stichting Ocan benaderd zodat de goederen onder de paraplu van Ocan uitgevoerd en verscheept konden worden. Hierdoor is duidelijk geworden dat er sprake is van een schenking/liefdadigheid, waardoor er bij aankomst geen invoerrechten betaald hoefde te worden.

Ocan is met werkgroep Kurason pa Korsou een formele samenwerkingsrelatie aangegaan met als doel dat de verzamelde goederen en samengestelde voedselpakketten als schenking uitgevoerd zouden worden onder de naam van Stichting Ocan, zodat er bij aankomst van de goederen op Curaçao bij inklaring geen invoerrechten betaald hoefde te worden. De samenwerking tussen werkgroep Kurason pa Korsou en Stichting Ocan heeft geleid tot een succesvolle afwikkeling en uitvoering van het maatschappelijk initiatief. Kwetsbare inwoners van Curaçao zijn geholpen aan voedsel en andere belangrijke benodigdheden.

Er zijn in totaal 45 dozen verstuurd met houdbaar voedsel, hygiëne-artikelen, babyspullen en kleding. De Spullen zijn op 11 augustus aangekomen op Curaçao en door Fundashon Bos di Hubentut ontvangen, ingeklaard en uitgedeeld onder de meest behoeftige gezinnen.

naam
vertrek goederen uit loods in Ridderkerk 
naam
aankomst goederen op Curaçao en vrijwilliger Bos di Hubentut

Donaties

Wilt u een gift of donatie doen

Zelfs de kleinste giften zijn voor ons van grote betekenis.