Skip to main content

Vacatures zoeken

Op verzoek van Spectrum, maken wij u attent van de vacante functies van Adviseur. Geïnteresseerden dienen hun sollicitatie en curriculum vitae te mailen naar . Sluitingsdatum is zondag 7 januari 2023.

Logo Spectrum Ocan Caribisch

Spectrum maakt samen leven mooier. Onze adviseurs zetten inwoners voorop, over welk maatschappelijk vraagstuk het ook gaat. Niet omdat inwoners de wijsheid in pacht hebben, maar wel omdat zij deel zijn van oplossingen met draagvlak.

Met bijna vijftig collega’s werken wij onder andere voor gemeenten, maatschappelijke organisaties en de provincie Gelderland. We zijn een van de partners in de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Vanuit deze alliantie ondersteunen we inwoners om de leefbaarheid in de provincie te vergroten.

We zijn een adviesbureau, maar je vindt onze adviseurs niet zo vaak achter hun bureau en het zijn niet de dikke rapporten waarmee wij impact maken. Ons motto is écht voor iedereen en dat betekent dat we met alle partijen die betrokken zijn bij een vraagstuk in gesprek gaan om te achterhalen wat er echt speelt. We zien regelmatig dat inwoners, organisaties en de lokale overheid vanuit hun eigen belevingswereld redeneren. En dat zij elkaar daardoor niet goed verstaan. Dat frustreert processen en vertroebelt het zicht op oplossingen. Spectrum helpt die verschillen te overbruggen en brengt leefwereld en systeemwereld bij elkaar.

Wat doe je als adviseur?

Je begeleidt inwonersinitiatieven om buurten leefbaar en levendig te maken

Je adviseert gemeenten en maatschappelijke organisaties

Je draagt bij aan samen sturen binnen onze organisatie

Je werkt tegelijkertijd aan verschillende projecten

Wat maakt jou speciaal?

Het werk bij Spectrum is enorm veelzijdig. We verwachten niet dat jij een alleskunner bent. Maar we kunnen wel een aantal voorbeelden noemen waar onze voelsprieten op aanslaan en waarover we jou graag meer laten vertellen:

Stevig projectleiderschap; zo iemand die uitblinkt in het aansturen van processen en ook de administratie op orde heeft.

Jouw hart klopt sneller van actieve dorps- en buurthuizen waar het (weer) bruist en groepen, hoe verschillend ook, zich welkom voelen.

Als het om community care of om community building gaat, jeuken jouw handen om iedereen te betrekken en ieders belang een plek te geven in het proces. Jij bent die kei die de verbinding legt met diverse partners in de wijk om zorgzame buurten op te bouwen.

Je hebt een netwerk in de provincie dat raakt aan een of meerdere van onze thema’s: inclusie, gemeenschapsvoorzieningen, duurzaamheid, jongeren, leefbare wijken, wonen en zorg.

Je denkt eerder in maatschappelijke vraagstukken dan in beleidsthema’s.

Wie ben jij?

Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau

Je durft anders te denken dan anderen en durft ook je eigen perspectief te bevragen

Je bent zelfstandig en gaat eropaf

Partijen verbinden is je tweede natuur

Je kunt interactie in goede banen leiden

Je hebt commerciële daadkracht

Je bent maatschappelijk betrokken

Wat bieden wij?

Spectrum is geen standaardwerkgever. We werken samen sturend. Dat betekent in de praktijk dat je je eigen werk organiseert en betrokken bent bij de toekomst van ons bedrijf. Je kunt heel zelfstandig werken, maar we zijn tegelijkertijd een hechte club mensen en verwachten dat je bijdraagt aan de organisatie. Door samen te werken, kennis te delen, te sparren met je collega’s en mee te denken over de koers en strategie van onze stichting.

Ons werkgebied is voornamelijk de provincie Gelderland.  We verwachten dat je minimaal 24 uur per week beschikbaar bent en afhankelijk van je kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal 8, 9 of 10 van de CAO Sociaal Werk.

Zoeken wij jou?

Ons motto is ‘écht voor iedereen’. Dat geldt voor ons werk en zo willen we ook intern zijn; een inclusieve organisatie, waar mensen met een diversiteit aan perspectieven, identiteiten en culturele achtergronden zich welkom weten. We zijn ervan overtuigd dat een divers team onze organisatie sterker maakt.

Als ons verhaal jou aanspreekt, stuur dan je motivatie en cv naar . Dat kan tot en met 7 januari 2024. De eerste sollicitatiegesprekken zijn op 15 t/m 18 januari.

Heb je vragen of wil je eerst wat meer weten over hoe het nou echt is om bij Spectrum te werken, meld je dan aan voor de online Meet & Greet, op 3 januari van 19.00 – 20.00 uur. Twee collega’s geven informatie over de organisatie, onze sterke kanten, maar ook de aspecten die sommigen minder prettig vinden. Daar zijn we eerlijk in. Aanmelden voor de Meet & Greet doe je ook via .